Торта от кроасани

Торта от кроасани

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

2 или 3 опаковки в зависимост от размера, от любимите ви рула
1 опаковка малки кроасанчета
2 опаковки нишесте
15 супени лъжици захар
1 литър прясно мляко
50 грама масло
1 млечен шоколад
1 опаковка бисквити
1 банан или друг плод по избор

Необходими продукти:
Започваме като приготвим крема. Вашето може да се приготвя по различен начин, в зависимост от вида, който сте взели, но в нашия случай сложихме 800 мл от млякото да заври, като в него прибавихме и захарта. През това време разтворихме двете нишестета в останалото мляко. Използвахме две, за да стане по-гъст и да стегне по-бързо, не е фатално да използвате едно, но ще трябва да почакате по-дълго.

Когато млякото ни завря, добавихме разтворено нишесте на тънка струйка и разбъркахме, докато стане готово. А когато е готово трябва да го разделите на двете, като в едната половина начупвате млечния шоколад и разбърквате, докато се разтопи напълно.

Когато кремчето ни е готово, нарязваме рулата на филийки с дебелина около сантиметър. Важно е да не е прекалено тънко, за да може да държи тортата. Във форма за кекс слагаме готварско фолио, за да ни е по-лесно после да обърнем тортата и редим филийките от рулата. 

Като ги наредим хубаво, изсипваме едната част от крема, няма значение коя, ние сложихме първо белия. След като го разстелим равномерно нареждаме кроасанчетата и парченцата от плода. И после заливаме с втория крем. Тук е моментът да кажем, че може да направите тортата и в различна форма, но най-вероятно ще ви е нужно и различно количество от съставките.

След като наредим кроасанчетата и плода, изсипваме и другият крем и започваме с напояването на бисквитите. Ние ги напоихме в прекрасен домашен черешов компот, но може да използвате каквото пожелаете. Чисто мляко или разреден сироп. Важното е да не бъдат сухи. Когато ги напоите ги редите върху крема. Бисквитите ще бъдат дъното на нашият сладкиш.

Завива ме ги със стърчащото фолио и прибираме тортата в хладилника, докато стегне добре.
По желание може на водна баня да разстопите шоколад, за заливка. Просто сипвате 2-3 супени лъжици прясно мляко, натрошаватe шоколада вътре и бъркате, докато шоколадът е напълно разтопен. Това трябва да се случи чак след като тортата е стегнала обаче, за да я залеете след като сте я извадили от формата за кекс.

След това е нужно шоколадът да изстине и тази прекрасна торта ще бъда гoтова за похапване! Да ви е сладко!

Прочетете още:

Вкусни домашни кроасани

Апетитни мини кроасани

Бабини мекици

Лесна домашна торта с банани

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти