Тиквено мляко с ориз

Идеална комбинация за сезона

Тиквено мляко с ориз
Снимка: ThinkStock/Guliver
0 от общо 0 гласа
105 мин.
Необходими продукти

300 г печена тиква
180 г бисерен ориз
1 л прясно мляко
200 мл животинска сметана
180 г захар + за карамелизиране
60 мл тъмен ром
60 г тъмни стафиди
1 ч. л. сух джинджифил
10 г бурбонска ванилова захар
1 пръчка канела

Начин на приготвяне:

Пасирайте тиквата и прецедете пюрето. Сварете измития ориз в млякото и около 200 мл вода до готовност. 

Добавете захарта, пръчката канела, ваниловата захар, стафидите, рома, джинджифила и сметаната. Разбъркайте и гответе на слаб огън 10 минути. 

Добавете тиквата и разбъркайте. Дръпнете от огъня. Разпределете във форми за крем брюле. Загрейте фурната на грил програма на 220 градуса.

Изпечете десерта за 15 минути. Извадете и поръсете със захар. Карамелизирайте с горелка и поднесете. Може да се консумира и топъл, и студен.

Още рецепти:

Двуцветен крем
Златно портокалово суфле
Крем карамел
Екзотичен крем с джинджифил

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти