Техника за домашен течен шоколад

Техника за домашен течен шоколад

Техника за домашен течен шоколад
Снимка: Thinkstock
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

200 г лешници

1 готварски шоколад

50 г мляко, може да се използва соево или кокосово

Захар на вкус ( около 3, 4 лъжици)

1 лъжица кокосово или краве масло

1 пакетче ванилия

Начин на приготвяне:

Запичаме за малко лешниците докато покафенеят и махаме люспите.  

В блендер или кухненски робот разбиваме лешниците, млякото, захарта, маслото и ванилията.

Разтапяме шоколада на водна баня и го добавяме към сместа. Разбиваме до получаване на гладка маса.

Добавяме още захар, ако е необходимо.

Прочетете още:

Защо е полезно да похапваме черен шоколад

Домашен течен шоколад

А сега споделяме с вас една рецепта за шоколадов мус с череши от официалния канал на Бон Апети във Vbox7:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти