Тарт с грозде и крем от маскарпоне

Красив плодов десерт

0 от общо 0 гласа
45 мин.
Необходими продукти

за основата:
130 г брашно
100 г краве масло
50 г кафява захар
50 г смлени орехи
1/2 ч. л. канела
за гроздето:
1 кг грозде (без семки)
3 стръка розмарин
3 с. л. захар
2 с. л. зехтин
1 с. л. балсамов оцет
1 щипка сол
за крема:
250 г сирене „Маскарпоне“
50 г захар
80 мл животинска сметана

Начин на приготвяне:

Маслото се разтопява и се разбърква със захарта, канелата и орехите. Добавя се брашното и се разбърква отново, докато се получи хомогенно тесто. 

Поставя се във форма за тарт, като се притиска добре към дъното и стените, за да се оформи блат. Покрива се с хартия за печене и се засипва с морска сол. 

Пече се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор 15 минути с хартията и още 10 минути – без нея. Охлажда се. 

Зърната грозде се слагат в тава, прибавят се зехтинът, захарта, балсамовият оцет, щипка сол и целите клонки розмарин. Пекат се 12–15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се и клонките розмарин се отстраняват. 

Маскарпонето се разбива със сметаната и захарта. 

Кремът се разпределя върху охладената основа, а отгоре се слагат зърната печено грозде. 

По желание сосът от печенето на гроздето се редуцира и всяка порция се поднася с получилия се сироп.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти