Рецептите на Катето Евро: Прасковен пай с маслена коричка

Рецептите на Катето Евро: Прасковен пай с маслена коричка

Рецептите на Катето Евро: Прасковен пай с маслена коричка
Снимка: Личен архив
5 от общо 1 гласа

Искам да ви разкажа за страстта ми към сладкишите.

Любовта ми към тях дойде, когато бях на около 17-18 години.

Спомням си сутрините, в които се събуждах от аромата, влязъл без да иска под процепа на моята стая. Няма да забравя никога как ухаеше на ванилия, лимонова кора или канела и разбира се,на ароматно кафе.

Майка ми приготвяше всеки ден по някой сладкиш, тя бе царицата на десертите, баниците и чудните хлебчета. Обожавах разговорите с нея в кухнята, докато тя, като магьосница, забъркваше своите тайни.

Бих искала и моята внучка, Катерина, да добие вкус към готварството и да не го смята като досадно задължение.

Мисля, че моето призвание е да съм сладкарка... може би в другия живот!

А сега да ви представя един от многото сладкиши, които съм научила от моята майка.

Прасковен пай с маслена коричка

5-6 големи праскови
1/4 ч.ч. захар
1 суп.л. царевично нишесте
120 г меко масло
1/3 ч.ч. захар
1/2 яйца

Ванилия

1 ч.л. настъргана кора от лимон
3/4 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
Щипка сол

Нарежете и обелете прасковите.

Объркайте ги с нишестето и 1/4 захар.

Оставете ги настрана.

Разбийте маслото с 1/3 захар, прибавете яйцето,ванилията и лимоновата кора И бъркайте до гладка,пухкава смес Прибавете брашното,бакпулвера и солта.

Изсипете прасковите в тавичка и сипвайте върху тях с лъжица сместа.

Печете в загрята фурна на 170 градуса за около 35-40 минути. Това ще стане любимият ви сладкиш, можете да го правите и с други плодове.

Много добре става и с малини, и с круши.

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти