Пържено мляко

Един необикновен десерт

Пържено мляко
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Традиционният испански десерт leche frita рядко се явява в ресторантските менюта, затова най-добрият ви шанс да го опитате е, като използвате тази рецепта.

Необходими продукти за 6 -8 порции

За крема:

4 с. л. брашно
4 с. л. царевично нишесте
½ ч. ч. захар
1 л прясно мляко
1 пръчка канела
1 с. л. фино настъргана портокалова кора или портокалова захар

За панирането:

4 с. л. галета
2 с. л. филирани бадеми
2 яйца
2 с. л. олио
2 с. л. масло
2 щипки канела
2 с. л. пудра захар
сезонни плодове за сервиране
2 с. л. бита сметана за сервиране

Начин на приготвяне:

Смесват се захарта, нишестето и брашното. Добавя се 1 ч. ч. от млякото и се разбърква добре. Ако останат топчици, се прецежда.

В тенджера се слага да заври останалото мляко с канелата и лимоновата кора. Врящото мляко се сипва постепенно на тънка струя в брашнената смес при непрекъснато разбъркване. Връща се на огъня и се бърка още 10 мин. на тих огън. Готовата смес се сипва на дъното на тавичка, застлана с фолио, на пласт от 3 см. Охлажда се и се слага в хладилника за 1 нощ. Нарязва се на кубчета.

Галетата се смесва с филираните бадеми. Яйцата се разбиват.

Всяко квадратче се топва в разбитите яйца и в бадемовата галета. Изпържват се до златисто в загрятите олио и масло.

Сервират се горещи, поръсени с пудра захар и канела, със сезонни плодове и бита сметана или със сладко.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти