Прасковен чийзкейк

Готов за 30

Прасковен чийзкейк
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 1 чийзкейк:

за блата:
150 г обикновени бисквити
100 г краве масло
2 с. л. захар

за крема:
500 г крем сирене
200 г подсладено кондензирано мляко
1 капсула лимонова есенция
1 пакетче желатин

за топинга:
500 г праскови
3 с. л. захар
1–2 с. л. нишесте
1/2 ч. л. канела
1/8 ч. л. индийско орехче
1/8 ч. л. джинджифил

Начин на приготвяне:

1. Бисквитите се слагат в блендер, поръсват се със захарта и се смилат на трохи. Постепенно се налива разтопеното масло, като продължава да се мели. Основата на форма с диаметър 24 см се покрива с алуминиево фолио. Отгоре се разпределя бисквитената смес, като се притиска добре така, че и по стените на формата да се получи ръб.

2. Желатинът се залива със студена вода (5 с. л. вода на 1 с. л. желатин), оставя се да набъбне и се разтваря на водна баня.

3. Крем сиренето и кондензираното мляко се смесват и се разбиват. Полученият крем се ароматизира с лимоновата есенция и в него се налива желатинът, като се разбърква.

4. Бисквитеният блат се покрива равномерно с крема и десертът се оставя в хладилник, за да се стегне.

5. Прасковите се нарязват на парчета, слагат се в малка тенджера, поръсват се със захарта и се ароматизират с джинджифила, индийското орехче и канелата. Загряват се за 1–2 минути и се добавя разтвореното във вода нишесте.

6. Когато топингът се уплътни, се дръпва от огъня, оставя се да се охлади и се нанася върху стегналия чийзкейк. Пръстенът на формата се маха, десертът се нарязва и се сервира.

Други рецепти за чийзкейк:

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти