Понички с крем

Да готвим като италианци

4.67 от общо 3 гласа
45 мин.
Необходими продукти

За тестото:

½ ч.ч. вода

½ ч.ч. прясно мляко

75 г безсолно масло

1 ч.ч. брашно тип 00

4 яйца

За крема:

4 жълтъка

500 мл прясно мляко

1 шушулка ванилия

лимонова кора

2 с.л. царевично нишесте

Допълнително:

100 г натурален шоколад

Тези понички на 24 Kitchen са от парено тесто. Пълнят се със сладкарски крем, а след това се потапят в разтопен шоколад. Просто и вкусно!

Начин на приготвяне:

1. За тестото сипете водата, прясното мляко и маслото в тенджерка. Щом сместа тръгне да завира, изсипете предварително пресятото брашното и бъркайте енергично около 2-3 минути, с помощта на дървена лъжица, докато тестото се отлепи от стените на съда.

2. Прехвърлете тестото в голяма купа и го разбийте за кратко, докато изстине, с помощта на миксер, с плоска приставка за тесто. Сменете приставката на миксера с тел за разбиване и добавете яйцата едно по едно, при непрекъснато разбиване. Щом тестото стане хомогенно, го прехвърлете в пош за еднократна употреба.

3. Шприцовайте малки топчета в тава, постлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго. С мокър пръст притиснете надолу връхчетата на топчетата, за да не изгорят. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса (с вентилатор) 10 минути, след това намалете на 180 и печете още 30 минути. Щом поничките изстинат за 5 минути, продупчете всяка от долната страна с нож. Оставете ги да изстинат напълно.

4. За крема сипете прясното мляко в тенджерка и добавете фино настърганата кора на ¼ лимон и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. В купа разбийте жълтъците със захарта и царевичното нишесте, до хомогенност. Добавете горещото прясно мляко при непрекъснато разбиване. След това пресипете сместа отново в тенджерката и поставете върху котлона. Бъркайте енергично 2-3 минути, докато кремът се сгъсти. Дръпнете от котлона и щом поизстине, го прехвърлете в пош.

5. Начупете шоколада в стъклена купа и го разтопете на водна баня.

6. Напълнете поничките с крем, а след това потопете горната им част в разтопен шоколад.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти