Палачинки по френски с бакпулвер

С пресни плодове и бита сметана

0 от общо 0 гласа
50 мин.
Необходими продукти

яйца - 3 бр.

прясно мляко - 500 мл

брашно - 180 гр

масло - 50 гр

бакпулвер 5 грама - 1/2 пакетче

ванилов екстракт - 1 ч.л.

захар - 2 с.л.

сол - 1 щипка

Тънки френски палачинки, поднесени с пресни плодове и бита сметана и чаша кафе - така изглежда перфектната сутрин през почивните дни според Mate Kitchen. Имате достатъчно време да се насладите на всяка хапка, без да бързате.

Рецептата за френски палачинки е малко по-различна и се изпълнява на два етапа. Първо се приготвя гъсто тесто, което след това се разрежда със затоплено мляко, в което има масло, захар и ванилия. Захарта е малко, но ванилията значи само едно – че палачинките ще бъдат със сладък пълнеж. Пресни плодове, сметана, шоколад, ядки, мед, нуга, конфитюр, кленов сироп – изборът е повече от апетитен и зависи изцяло от вашите предпочитания. Можете да добавите щипка италианска ефирност със сирене рикота – много подходящо е тук, съветват от Mate Kitchen. Можете да замените сметаната с него или да го комбинирате с плодове.

Характерно за френските палачинки е, че те са изключително тънки, почти прозрачни, и едновременно с това пухкави, което дължи на бакпулвера. Затова е важно колко количество тесто ще налеете в тигана. Не се притеснявайте от залепване, маслото в тестото се грижи това да не се случва. Освен това овкусява палачинките отвътре, което изпраща вкуса далеч от това, което познаваме.

Начин на приготвяне:

В купа разбийте яйцата с миксер и към тях добавете бакпулвера и брашното на порции до пълното му усвояване. Трябва да се получи гъста каша или меко тесто.

Оставете сместа встрани и загрейте млякото. Към него прибавете захарта, ванилията и маслото. Бъркайте непрекъснато, докато маслото се разтопи.

Преди млякото да заври, дръпнете от котлона и постепенно започнете да добавяте към гъстата каша при непрекъснато бъркане, докато получите хомогенна смес.

Загрейте тиган на котлона, намажете го с олио и в него равномерно разлейте от сместа до оформянето на тънка палачинка. Печете и от двете страни до златист загар.

Внимание: Съдържа яйца, брашно, масло и прясно мляко, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти