Пай с тиква

Сладко изкушение

Пай с тиква
Снимка: Thinkstock
5 от общо 1 гласа
Необходими продукти

1,2 кг тиква (кестенка)
200 г подсладено кондензирано мляко
6 листа точени кори (не фини)
60 г краве масло
60 г захар
3 яйца
1 с. л. царевично нишесте
1 ч. л. сух джинджифил
1 ч. л. канела
1 щипка индийско орехче

Начин на приготвяне:

Тиквата се реже на големи парчета, почиства се от семките, слага се в тава, покрита с пергаментова хартия и се поръсва с 30 г от захарта. 

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 1 час. След това се пюрира. Добавят се кондензираното мляко и половината от ароматните подправки – канелата, джинджифила и индийското орехче. 

Сипва се и нишестето и се разбива.В сместа се чукват яйцата и отново се разбива за кратко. Фурната, заедно с тавата, се загрява на 200 градуса, без вентилатор. 

Останалите подправки и захар се смесват. Маслото се разтопява. Корите се режат на квадрати, които трябва леко да излизат от формата. 

Мажат се с маслото и се поръсват с овкусената с подправки захар. Подреждат се една върху друга така, че да се получи нещо като звезда.

Прехвърлят се във форма за тарт с подвижно дъно (с диаметър 23 см). Изсипва се тиквено пюре и формата се поставя върху тавата във фурната. Пече се 10 минути. След това градусите се намаляват на 180 и се пече още 30 минути. Преди да се нареже, се оставя да се охлади, поне за 20 минути.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти