Овесени палачинки с тиква

Поднесете с любим топинг или нарязани плодове

4 от общо 2 гласа
40 мин.
Необходими продукти

прясно мляко - 130 мл - 0.38 лв

овесени трици - 150 гр - 0.69 лв

тиква - 70 гр - 0.10 лв

яйца - 1 бр - 0.67 лв

кафява захар - 1 с.л. - 0.04 лв

бакпулвер - 1 ч.л. - 0.06 лв

сол - 1 кафена лъжичка

кленов сироп - 30 мл - 1.44 лв

олио - 2 с.л. - 0.08 лв

индийско орехче на вкус

джинджифил на прах на вкус

канела на вкус

Започнете деня с неповторимото удоволствие, което тези овесени палачинки с тиква на Mate Kitchen ще ви донесат. Цветът им е примамливо стоплящ, ухаят великолепно не само заради тиквата, но и кленовия сироп и кафявата захар. Този път ще ви изненадаме – не канелата е звездата сред ароматите. Има, но е малко, по-скоро като акцент. Вместо това добавихме в сместа джинджифил на прах и индийско орехче. В кухнята ви ще се настани екзотично настроение, особено ако (си) ги поднесете с чаша чай. Само внимавайте с количеството джинджифил, за да не ги подлютите.

Рецептата за овесени палачинки с тиква на Mate Kitchen веднага влиза в графата здравословни, без обаче да изпадаме в крайности. Не са веган, в тях има яйце, а млякото е съвсем обикновено краве. Импровизацията върху тази традиционна палачинкова основа обаче придава нотката полезност. Вие, разбира се, можете да я обогатите, като добавите шепичка стафиди, нарязани сини сливи или кайсии. Само ги накиснете в течност преди това, за да се рехидратират и да се усещат сочни в готовите палачинки.

Голямото предимство на нашите овесени палачинки с тиква е, че може да си ги хапнете и студени. Тогава дори са още по-вкусни, защото ароматите в тях са по-изявени. Поднесете ги с любим топинг или нарязани пресни плодове. Сложете няколко от тях в кутията на вашия вечно гладен малък ученик или си опаковайте 2-3 за работа. Ще си благодарите, когато умората ви настигне в напрегнатия следобед и имаше нужда от нещо сладичко, за да ви върне силите до края на работния ден.

Начин на приготвяне:

1. Обелете тиквата, почистете я от семките и я настържете.

2. Сложете я в тиган, добавете канелата и задушавайте докато омекне, за десетина минути. Дръпнете от котлона и оставете да изстине.

3. През това време в купа разбийте яйцето заедно с прясното мляко, 2-3 лъжици олио, кленовия сироп, солта, сушения джинджифил, канелата, индийското орехче и бакпулвера.

4. Сипете овесените трици и разбъркайте до гъста каша. Накрая прибавете и охладената тиква и отново разбъркайте.

5. Загрейте тиган на умерена температура, намазнете дъното и оформете палачинки. Печете по 4-5 минути от всяка страна.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти