Охлювчета от бутер тесто с боровинки

Сладко, бързо и лесно

2 от общо 1 гласа
40 мин.
Необходими продукти

бутер тесто - 1 лист - 2.00 лв

пресни боровинки или 200 грама сушени - 100 гр - 2.39 лв

захар - 150 гр - 0.40 лв

орехи счукани - 100 гр - 3.50 лв

яйца - 1 бр - 0.67 лв

ром - 70 мл - 0.80 лв

Тези охлювчета от бутер тесто с боровинки на Mate Kitchen са чудесна зимна рецепта. С нея можете да осмислите някой студен почивен ден, когато времето не позволява забавления навън. Правят се лесно, стават бързо, изпълват кухнята с аромат на плодова сладост и са неустоимо вкусни.

Ние ги направихме със сушени боровинки, към които добавихме счукани орехи и ром. Оставихме ги да покиснат заедно, за да омекнат плодовете. Ако в хладилника ви е останало отворено бурканче сладко, което се е захаросало, намажете с него тестото. Можете да ползвате и изостанала купичка ванилов крем. Ще станат разкошни.

Ако ползвате пресни или замразени боровинки, можете да си спестите орехите и рома. Вместо това поръсете тестото със захар и разпределете отгоре плодовете, съветват от Mate Kitchen. Нататък процедирайте по същия начин. Имайте предвид, че докато печете охлювчетата, захарта и боровинките ще се смесят и в тавата ще започне да се вари конфитюр. Затова ще им трябва и малко повече време във фурната, докато придобият приятен червен загар. След като ги изпечете, не ги изваждайте от нея, а оставете да попият сладкото и да изстинат постепенно. Ще станат меки и сочни отдолу и хрупкави отгоре. Едно охлювче със сигурност няма да ви е достатъчно.

Сложете ги в кутия с капак и можете да ги запазите за няколко дни. Колкото по-дълго стоят, толкова по-сладки и ароматни стават. Имайки предвид колко са вкусни обаче, едва ли ще се задържат за повече от два дни. Когото и да почерпите с тях, ще остане очарован.

Поднесете охлювчетата за закуска или десерт или пък с чаша ароматен чай по което друго време от деня желаете. Да ви е сладко!

Начин на приготвяне:

1. Ако ползвате сушени боровинки, ги накиснете предварително в ром, за да се овкусят и да омекнат.

2. Добавете към тях счуканите орехи и захарта. Разбъркайте добре.

3. Разстелете тестото. Разпределете боровинковата смес равномерно, навийте на руло и го нарежете на колелца с дебелина 1,5-2 см.

4. Подредете охлювчетата върху хартия за печене, намазана с олио.

5. Намажете ги с разбито яйце и ги сложете в силно загрята фурна за 15-20 минути.

Това ястие е подходящо за деца. Не е подходящ за хора спазващи нисковъглехидратна диета. Одобрено от д-р Галя Генчева , специалист по вътрешни болести, ендокринология и болести на обмяната.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа орехи, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти