Обърнат сладкиш с ябълки

Обърнат сладкиш с ябълки

2.33 от общо 3 гласа

Необходими продукти:

3 яйца
2 ч.ч. захар
125 гр. масло
1 ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
половин лимон
и3-4 ябълки или друг плод по избор. Може да ги замените с круши или праскови, например.

Начин на приготвяне:

Започваме с нарязването и обелването на ябълките. Хубаво е да ги изчистите от семките и да ги нарежете на тънки парченца. Тук идва и ролята на лимона. Изстискваме сока върху нарязаните ябълки, за да не потъмняват и ги оставяме настрана.

Продължаваме с приготвянето на блата. Добавяме трите яйца, захарта и брашното в купа и разбъркваме докато се получи хомогенна смес. След това оставяме и тестото настрана и за захващаме с карамела.

За целта взимаме тавичката, в която после ще изпечем сладкиша, слагаме я на котлона, добавяме маслото и едната чаша захар. Бъркаме непрестанно докато захарта се разтопи напълно и потъмнее. След това махаме тавичката от котлона и нареждаме парченцата ябълки в нея.

Продължаваме с добавянето на тестото и след това пъхаме в предварително загрятата фурна. Печем, докато златиста коричка на блата. Следващата стъпка е да обърнем сладкиша, като е по-добре да изчакаме малко да поизстине преди това.

Последната стъпка е да добавим малко вода в тавичката и да разтворим останалият полепен карамел от нея, като по този начин приготвяме сиропа, с който ще залеем сладкиша. Остава ни само да го залеем и нашият вкусен обърнат сладкиш е готов!

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Френски лимонов сладкиш

Словашки сладкиш с извара

Шоколадов сладкиш с ягоди

Да си направим сладкиш за чай

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти