Мляко с ориз и банани

Сладко изкушение за по-малко от час

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

прясно мляко - 1 л 

вода - 300 мл

ориз - 150 гр 

захар - 70 гр  

банани - 2 бр 

жълтък - 2 бр

масло - 30 гр  

нишесте - 20 гр 

ванилов екстракт - 1 ч.л.  

Мляко с ориз и банани звучи като перфектната следобедна закуска за вашия малчуган, нали? Прясно мляко, плод и ориз, който да го засити, за да има сили за игри до вечеря – като по учебник. Ще си признаете ли обаче, че този простичък десерт изкушава и вас! Сладостта на класическото мляко с ориз, но обогатена от нежния аромат на банана. Ако сте си взимали скришом от банановите бисквити и банановата каша, това също ще ви хареса.

Рецептата за мляко с ориз и банани на Mate Kitchen е хитро решение за оползотворяване на старите банани. Те са по-сладки и по-ароматни и, ако смутитата и шейковете са ви омръзнали, можете да ги вложите тук. За по-малко от час ще разполагате с нещо сладичко за радост на всички вкъщи. Уханието от комбинацията с ванилията е достатъчно, но ако искате и канелени нотки, поръсете със смляна канела, преди да поднесете.

В приготвянето на банановото мляко с ориз няма нищо трудно. Препоръката на Mate Kitchen е да ползвате ориз, който поема течност, без да се разпада. Балдо е един от отличните сортове за тази цел и е подходящ както за сладки, така и за солени рецепти.

Ако искате да разнообразите менюто на детето или да сложите на масата храна, която е подходяща и за него, и за възрастните, разгледайте нашата колекция от детски рецепти. Със сигурност ще откриете интересни идеи!

Начин на приготвяне:

1. Налейте водата в касерола, прибавете ориза и варете докато усвои цялата течност. Дръпнете от котлона, покрийте с капак и оставете да се охлади.

2. През това време в купа начупете бананите, прибавете част от млякото и ги пасирайте до гладка каша. Към нея прибавете жълтъците, екстракта от ванилия и нишестето.

3. Разбъркайте добре с миксера и накрая към сместа добавете вече охладения ориз.

4. Загрейте млякото в тенджера, прибавете захарта и банановата смес и разбъркайте.

5. Прибавете маслото и при непрекъснато бъркане варете докато сместа се сгъсти. Дръпнете от огъня, налейте в подходящи купички или бурканчета, оставете да се охлади и поднесете.

Внимание: Съдържа жълтък, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти