Млечна баница от хляб

Подходяща за закуска и десерт

5 от общо 3 гласа
70 мин.
Необходими продукти

хляб сух - 4 филии  

прясно мляко - 2 чаени чаши  

захар - 2/3 ч.ч.  

масло - 1 супена лъжица 

яйца - 2 бр 

ванилия - 1 пакетче 

Този път сладката млечна баница попада при рецептите с остатъци. Вместо юфка от Mate Kitchen използват за основа няколко филии сух хляб. Защото се оказва, че въпреки че ни учат, че това е грях, изхвърляме хляб доста повече в сравнение с каквито и да било други хранителни продукти. Ако можем да спасим дори само 4 филийки от него, ще бъде крачка напред в правилната посока.

Иначе, технологията е същата като при нормалната млечна баница с юфка. Правите смес от прясно мляко, захар и яйца, ароматизирате с ванилия и печете на умерена температура. Ако лимоновият вкус ви допада, можете да настържете лимонова кора в млечно-яйчната смес.

Тъй като това е рецепта с остатъци, се предполага, че може да ползвате какъвто хляб ви е останал вкъщи. Все пак имайте предвид, че с различните видове вкусът на десерта ще е различен, отбелязват от Mate Kitchen. Ако направите баницата с бял хляб, млечната баница ще е с по-деликатен, сладък вкус и ще се приближава в максимална степен до оригинала. С пълнозърнест ще е една идея по-груба и ще ви е по-трудно да неутрализирате това с ароматите.

Млечната баница е подходяща и за закуска, и за следобедна закуска, и за десерт. Чаша кафе или друга кофеинова напитка ще й подхожда чудесно. По желание може да я поръсите с пудра захар или да я гарнирате със сладко по ваш вкус, преди да я поднесете.

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото в подходяща тавичка. Върху него наредете нарязаните на парчета филии и ги залейте с 1 чаша мляко. След няколко минути ги обърнете.

2. В купа разбийте яйцата със захарта и ванилията и останалото мляко. Разбъркайте добре сместа и залейте хляба.

3. Изпечете баницата в предварително загрята на 180 градуса фурна. Поднесете я топла.

Бележки: Това ястие е подходящо за деца. Одобрено от д-р Галя Генчева , специалист по вътрешни болести, ендокринология и болести на обмяната.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа хляб, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти