Меден кейк с кафе

Изкусителен десрт

Меден кейк с кафе
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

280 г брашно (+ за поръсване)
220 г мед
120 г кафява захар „Демерара“
80 г сушени кайсии
80 г сушени вишни
80 г печени бадеми
80 г орехи
125 мл кафе
60 мл олио (+ за намазване)
50 мл бренди
2 яйца
3 карамфилчета
2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. джинджифил
1/2 ч. л. канела
1 щипка индийско орехче
1 ванилия

Начин на приготвяне:

Кафето, медът и брендито се загряват на котлона, докато медът се разтвори, след това се охлаждат.

Яйцата, захарта и олиото се разбиват.

Брашното се разбърква със счукания карамфил, джинджифила, ванилията, канелата, индийското орехче и бакпулвера.

Кайсиите се наситняват и заедно с вишните се сипват при брашното.

Сухите съставки се сипват към яйцата, прибавят се накълцаните орехи и бадеми. Налива се кафето с меда. Разбърква се добре.

Тестото се изсипва във форма терин, намазана с олио и поръсена с брашно.

Сладкишът се пече в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 1 час и 30 минути. Охлажда се и се сервира.

Други рецепти:

Тънка талия с извара
Словашки сладкиш с извара
Разядка с извара и чушки

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти