Масленки с бадеми

Ароматни, бързи и лесни

2.67 от общо 3 гласа
50 мин.
Необходими продукти

масло - 125 гр  

брашно - 1.5 чаена чаша  

пудра захар - 1/2 ч.ч.  

нишесте - 2 с.л.  

лимони кората - 1 бр  

ванилена захар или 2 ванилии - 1 бр  

бадеми - 50 гр 

В приготвянето на тези масленки на Mate Kitchen няма нищо кой знае какво. Единствено важно е маслото да е омекнало много добре на стайна температура, за да се събере по-лесно тестото. Можете да ускорите процеса, като го пуснете в микровълновата фурна за 20 секунди, но наистина колкото да омекне, а не да почне да се топи. Когато е достатъчно меко, бъркалките на миксера го подхващат без проблем и не хвърчи във всички посоки.

Имайте предвид, че когато подхванете месеното на ръка, маслото започва да се отпуска от топлината на пръстите и постепенно поема брашното. Дори да ви е трудно да месите, не се изкушавайте да добавите повече масло, защото във фурната сладките ще се отпуснат и ще си изгубят формата.

За аромат на тези бързи масленки избрахме лимоновата кора. Тя носи приятна свежест и мек, специфичен вкус. За същата цел може да ползвате портокал, мандарина или ванилия, предлагат от Mate Kitchen. Направете ги по ваш вкус.

Бадемът може да замените с орехи или пък друго по ваш вкус или каквото имате вкъщи. Само не ги натискайте много навътре, максимум до средата на ядката.

Въпреки че в тестото има много масло, застелете тавата с хартия за печене. Така е несравнимо по-чисто и удобно да се готви.

Начин на приготвяне: 

1. Маслото трябва да омекне на стайна температура. Към него с непрекъснато бъркане прибавете пудрата захар и ванилията и бъркайте с миксер докато се смесят.

2. Постепенно добавете пресятото брашно, нишестето и настърганата лимонова кора.

3. Замесете тесто и от него оформете топчета и ги наредете в намазнена тава. В средата на всяко боднете по един бадем. Печете масленките на 180 градуса докато покафенеят леко.

4. Подредете готовите и изстинали масленки в чиния и по желание поръсете с пудра захар.

Внимание: Съдържа брашно, масло, бадеми, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти