Кускус с мед и нар

Лесен и без животински продукти

0 от общо 0 гласа
25 мин.
Необходими продукти

кускус - 500 гр 

мед - 1 ч.ч.  

орехи натрошени - 1 ч.ч. 

нар - 2 бр 

портокали - 1 бр  

канела - 1 ч.л.  

Този кускус на Mate Kitchen няма нищо общо с миниатюрните тестени топчета, които ни правеха за закуска със сирене, масло и захар като деца. Това е оригиналът, направен от пшеничен грис. Традиционен е за кухнята на Мароко, Тунис, Либия, както и някои държави от Близкия Изток. Затова можете да го срещнете в търговската мрежа и като марокански или пък арабски кускус.

Приготвя се лесно – залива се с гореща вода, оставя се да покисне 10 минути и готов за консумация. Неутралният му вкус го прави универсален продукт. Той може да се превърне еднакво успешно както в гарнитура към основно ястие със сос и месо или пък зеленчуци, така и в десерт с неочакван вкус. Както този кускус с нар и мед например.

Рецептата ще ви изненада с хармоничното съчетаване на вкусовете, обещават от Mate Kitchen. Както ще се уверите сами, сладостта и плътността на кускуса и меда настояват за още нар. Затова е добра идея да го поднесете заедно с купичка зрънца от нар – за онези, които ще искат да си сложат допълнително. Върви чудесно с чаша силен черен чай.

Освен че е изключително лесен за приготвяне, в десерта няма никакви животински продукти. Това го прави подходящ за постещите и за хората, които следват изцяло режим на растително хранене.

Начин на приготвяне:

1. Пригответе кускуса според указанията на опаковката. Обикновено мароканският кускус се залива с гореща вода в съотношение 1:1, покрива се с капак и се оставя да престои десетина минути. След това е готов за консумация.

2. Сложете го в голяма купа и добавете меда, канелата, натрошените орехови ядки и портокаловата кора.

3. Разбъркайте добре и оставете да изстине.

4. След като кускусът се охлади напълно, добавете семената от нара, разбъркайте и сервирайте.

Внимание: Съдържа орехи, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти