Крем с карамелени круши и рикота

Сладка наслада в чаша

Крем с карамелени круши и рикота
Снимка: Thinkstock
5 от общо 1 гласа
Необходими продукти

за крушите:
800 г круши
50 мл вино „Марсала“
2 с. л. кафява захар „Мусковадо“
40 г краве масло
2 стръка мащерка
1 щипка индийско орехче
за крема:
400 г сирене „Рикота“
200 мл течна животинска сметана
2 с. л. мед
2 с. л. пудра захар
10 г бурбонска ванилова захар

Начин на приготвяне:

Почистете крушите и ги нарежете на кубчета.

В тиган загрейте маслото, пуснете крушите и ги запържете за 2–3 минути, прибавете клонките мащерка и индийското орехче. След това поръсете със захарта и ги оставете да се карамелизират. 
 

Налейте марсалата, по желание фламбирайте и след минута-две дръпнете от огъня и охладете.

За крема разбийте сметаната със захарта и бурбонската ванилова захар. Рикотата смесете с меда, а след това разбъркайте с разбитата сметана.

В чаши за сервиране редувайте пластове от крем и круши. Оставете десерта в хладилник поне за 2 часа и сервирайте. 

🍰 Неделна сметанова торта с малини

🍰 Лесна домашна бисквитена торта

🍰 Лека плодова торта

🍰 Неделна торта без печене

🍰 Малка ягодова торта

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти