Крем с цедено кисело мляко и компот от кайсии

Лек и лесен десерт с млечен вкус

3.33 от общо 3 гласа
30 мин.
Необходими продукти

цедено кисело мляко - 500 гр 

пудра захар - 150 гр  

прясно мляко - 200 мл 

компот от кайсии - 1 бр  

желатин - 2 с.л.  

Този вълшебен крем с цедено кисело мляко и компот от кайсии е гениално лесна рецепта. За нея ви трябват само кофичка цедено кисело мляко, пудра захар, малко прясно мляко, един буркан компот от кайсии, пакетче желатин и точно половин час, за да го приготвите. Чакането да стегне е повече, но си струва, обещават от Mate Kitchen.

Получава се лек десерт с приятен млечен вкус и кадифена консистенция. А най-хубавото е, че въобще не е скъп. Ако имате домашен компот от кайсии, ще стане гарантирано неустоим. Тъй като има хора, които не могат да ядат кайсии, защото киселината им дразни стомаха, може да го заменят с компот от праскови.

Кремът с цедено кисело мляко и компот от кайсии се харесва на готвачите от Mate Kitchen, защото е домашен и непретенциозен във всяко отношение. Може да го налеете в десертни купички, в най-обикновени стъклени чашки, в бурканчета от бебешко пюре. Може да ползвате каквото ви роди въображението и каквото имате подръка. При всички случаи става оригинално.

Единственият им съвет е да не гарнирате с бисквити или шоколадови пурички готовия крем с цедено кисело мляко и компот от кайсии. Те омекват в хладилника и ефектът се разваля. По-добре ползвайте замразени горски плодове, и то точно преди да го поднесете, за да не се размекнат. Листенцето прясна мента ще добави цвят.

Начин на приготвяне:

1. Разтворете желатина в няколко лъжици студена вода.

2. Обелете кайсиите от компота и ги разбийте заедно с прясното мляко. Добавете пудрата захар и продължете да разбивате. Накрая изсипете и цеденото кисело мляко.

3. След като желатинът набъбне, го разтопете на водна баня. Смесете го със сока от компота, разбъркайте добре и излейте при млечната смес. Бъркайте до хомогенност.

4. Налейте сместа в чаши и приберете в хладилника за няколко часа, за да се стегне.

Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа цедено кисело мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти