Крем карамел

Класически десерт

Крем карамел
Снимка: Gotvach.bg
3 от общо 2 гласа

Необходими продукти:

1 л. прясно мляко
6-7 яйца
250 г захар
ванилия - 2 прахчета или есенция
100 г захар за карамелизиране (може и повече, ако искате да има повече карамел)

Начин на приготвяне:
Пригответе си купички или чашки за крем карамел. Захарта за карамелизиране сложете в съд на котлона заедно с 1 с.л. вода. Бъркайте, докато се карамелизира, но не бива да прегаря. Разпределете карамела по дъното на чашките. 

Разбийте яйцата с леко топлото мляко със захарта. По желание прецедете сместа, за да се получи гарантирано гладък крем карамел. Добавете ванилията и разпределете сместа в купичките. 

Подредете купичките в дълбока тава, долейте вода в нея до малко над средата на формите и сложете да се пече в загряна фурна за около 1 час. Температурата не трябва да е силна и водата не трябва да кипва, защото крем карамелът става на шупли. При нужда по време на печене се долива още вода в тавата. 

Поднесете крем карамела охладен и обърнат в чинийка.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти