Кекс с праскови и лавандула

За лежерен следобед

Кекс с праскови и лавандула
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

180 г меко краве масло (+ за намазване)
150 г брашно (+ за поръсване)
10 г бакпулвер
180 г кафява захар (светла)
200 г филирани бадеми
3 яйца
2–3 праскови
1 лимон
2 с. л. заквасена сметана
1 ч. л. лавандула
1 ванилия

Начин на приготвяне:

Бадемите се смилат в блендер на фино брашно – не трябва да стават на паста. Захарта и маслото се разбиват.

Едно по едно се добавят яйцата, сипват се заквасената сметана, смлените бадеми, брашното и тестото се разбърква.

Добавят се ванилията, бакпулверът, настърганата лимонова кора, стритата в хаванче лавандула, 2 с. л. лимонов сок и отново се разбърква.

Половината от тестото се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно форма терин. Отгоре се подреждат половината резенчета праскови, по желание обелени.

Слагат се останалото тесто и прасковите, поръсва се със светла кафява захар. Кексът се пече около 1 час в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се и се поднася.

Прочетете още:

Орехов кекс с фурми
Кекс с тахан, сусам и мляко
Кекс с шоколадова заливка
Мраморен кекс с парченца шоколад
Бърз кекс с кисело мляко

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти