Кейк със зехтин

И боровинки

Кейк със зехтин
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
340 г брашно
200 г захар
1 и 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
настъргана кора от два лимона
4 големи яйца
3 супени лъжици прясно мляко
7 супени лъжици разтопено масло
1 супена лъжица лимонов сок
150 мл зехтин
1 чаена чаша замразени боровинки или друг червен плод

За глазурата:
200 мл сладкарска сметана (или един разбит белтък и 3-4 супени лъжици захар)

Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 180 градуса. Намазваме с олио и покриваме дъното с готварска хартия на тавичка с диаметър 20-24 см. Поставяме захарта и лимоновите кори в купа и ги стриваме с пръсти, така захарта поема лимоновия аромат.

Добавяме към лимоновата захар яйцата и разбиваме с миксер за около 3 минути или докато получим светла пухкава смес. Прибавяме млякото и разбиваме на ниска скорост, сипваме брашното и бакпулвера и бъркаме до хомогенизиране на продуктите.

Към сместа изливаме постепенно лимоновия сок, разтопеното масло, зехтина и разбъркваме хубаво съставките. Разпределяме равномерно 1/3 от сместа в тавичката, подреждаме плодовете и нанасяме останалата част от сместа върху тях.

Печем около 30 минути, като проверяваме готовността на десерта с клечка за зъби. Охлаждаме кейка върху решетка и декорираме с предварително разбитата сладкарска сметана.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти