Икономичен и вкусен чийзкейк

Икономичен и вкусен чийзкейк

3.21 от общо 19 гласа

Необходими продукти:

За блата
1 пакет чаени бисквити
1/2 пакетче масло

За крема
200 мл заквасена сметана 
1 крема сирене
6 с.л. захар
2 ванилии
и сладко по избор

Начин на приготвяне:
Започваме с натрошаването на бисквитите. Нашите бяха много пресни и меки и за това ги натрошихме с ръце, ако вашите не са, може да използвате чукало за хаванче. След това добавяме маслото към натрошените бисквити и започваме да ги смесваме. Най-лесно е с ръце, но може да използвате и бъркалка.

Блатът е готов, когато бисквитите и маслото се смесят добре, тогава оставяме купата настрана и се захващаме с приготвянето на крема. За целта добавяме крема, сиренето и заквасената сметана, ванилиите и захарта в купа и ги разбиваме с миксер, докато се превърнат в хомогенна смес.

След това започваме със сглобяването на самия чийзкейк. Може да използвате тавичка, но ние решихме да го направим по-интересно и да го приготвим в чаши. Процесът е еднакъв. Започвате като сложите от блата и го пресирате, след това внимателно слагате от крема и завършваме с тънък слой от любимото ви сладко. Въпреки, че изглежда готов нашият чийзейк има нужда от малко почивка в хладилника, за да стегне. Сложете го за поне 2 часа, а след това е готов за похапване. Да ви е сладко. 

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Шоколадов чийзкейк

Прасковен чийзкейк

Лимонов чийзкейк

Чийзкейк с ягоди

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти