Домашни еклери с пухкав крем

Изпитана рецепта

Домашни еклери с пухкав крем
Снимка: Thinkstock
4 от общо 6 гласа

Днешната рецепта за домашни еклери с пухкав крем е споделена от нашата читателка Жанета Дечева, за което ѝ благодарим!

Споделяйте и вие любимите си рецепти с нас на edna@netinfocompany.bg, за да ги видите публикувани при нас smiley

Необходими продукти:

1 ч.ч. брашно
100 г олио
4 яйца

За крема

прясно мляко
4 яйца
9 с.л. брашно
9 с.л. захар
2 ванилии

Начин на приготвяне:
В 200 г вода се слага 100 г олио и се слага да заври. Към тях постепенно се прибавя 1 ч.ч. брашно при непрекъснато бъркане. Щом стане хомогенна смес, се отстранява от котлона и се оставя да се охлади. Едно по едно се добавят 4 яйца и се бърка, докато стане гладка смес. След което в намазнена тавичка се слага по 1 ч.л. от сместа и се пече в умерена фурна до зачервяване

Приготвяне на крема:
700мл прясно мляко се слага да заври. Към него се добавят предварително разбитите яйца, захарта, брашното, ванилията и останалото мляко. Бърка се непрекъснато, докато стане гладка смес като боза. Сваля се от котлона и се добавя около 50 г масло, докато е още топло.

Готовият крем се пълни в еклерите с помощта на шприц или чиста голяма спринцовка.

При печенето еклерите бухват и се образува естествена Кухина вътре в самия еклер, в която да се сложи крема. Ако такава кухина не се образува, може да се направи с помощта на нож разрез и да се напълни с крем вътрешността. По желание поръсвате с пудра захар.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Каква зимнина ще правите това лято?

Абонамент