Чийзкейк с шоколад

Шампион сред десертите

Обзе ме кулинарно щастие
Снимка: Thinkstock
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
180 г шоколадови бисквити
125 г краве масло
1 чаена лъжичка разтворимо кафе
1 супена лъжица какао на прах
1 супена лъжица захар

За крема:
500 г крема сирене
250 г заквасена сметана
3 яйца
100 г млечен и 100 г черен шоколад
1 супена лъжица какао на прах
1/2 чаена лъжичка течна ванилова есенция
1 чаена лъжичка разтворимо кафе
6 супени лъжици пудра захар
1 супена лъжица брашно
1 чаена чаша шоколадови стърготини

Начин на приготвяне:
Смелете бисквитите на трохи и ги размесете с полуразтопеното масло, лъжичка кафе, захарта и какаото. Намазнете откопчаваща се форма за печене. На дъното разстелете сместа, като добре я притиснете с пръсти. Оставете формата в хладилника, докато приготвяте крема.

Разтопете шоколада на водна баня и го оставете да се охлади. Разбийте сиренето със захарта и добавете заквасената сметана, яйцата, ванилията и лъжица брашно, какаото и кафето. Разбийте хубаво сместа и накрая сипете разтопения на водна баня шоколад. Излейте крема върху охладения блат.

Сложете чийзкейка с шоколад и кафе да се пече в загрята на 170 градуса фурна за около 50 минути. Когато е готов, страните трябва да са бухнали,
а средата да е леко поклащаща се. Щом е готов, го оставете във фурната с отворена врата да изстине напълно.

Преместете го в хладилника за няколко часа и едва след това го извадете от формата. Поръсете кейка с шоколадовите стърготини и го поднесете.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти