Чийзкейк с портокали

Лек, свеж и цитрусово ароматен

4 от общо 4 гласа
40 мин.
Необходими продукти

обикновени бисквити - 2 пакета  

течна сметана - 300 мл  

крема сирене - 500 гр  

пудра захар - 150 гр  

масло - 150 гр  

какао - 1 супена лъжица  

желатин - 1 пакетче  

портокали - 2 бр  

Този чийзкейк с портокали не се пече, а в крема има желатин. Затова го оставете да стегне добре в хладилника. Нужни са му поне два часа, но колкото повече – толкова по-добре. Затова съветът на специалистите от Mate Kitchen е да гo приготвите от вечерта, за да e готов на следващия ден, или пък сутринта, за да можете да го поднесете следобед или на вечеря.

Портокаловият вкус в този чийзкейк идва от кората и сока на пресни плодове. Ако се притеснявате от киселите нотки в тях, може да ползвате наполовина портокали и наполовина мандарини. Вкусът ще стане още по-богат и цитрусов.

Рецептата е относително лесна за приготвяне. Ако се притеснявате дали ще се справите с желатина, просто следвайте инструкциите на опаковката. Видеото на Mate Kitchen показва приготвянето на десерта стъпка по стъпка, така че да зарадвате любимите си хора с перфектен чийзкейк с портокали.  

Когато мислите за украсата на вашия чийзкейк, изключете нарязания на парчета портокал. Те може да пуснат сок или пък да изсъхнат и да се сбръчкат от студа в хладилника. Може да ползвате само кора или пък да ги потопите в портокалов мармалад и тогава да ги наредите отгоре.

Начин на приготвяне:

1. Смелете бисквитите в блендер или ги натрошете на ръка и ги сложете във форма за торта с подвижно дъно.

2. Разтопете маслото и го изсипете върху бисквитите заедно с какаото и с ръце омесете хомогенно тесто. Разстелете го равномерно по дъното на формата и сложете в хладилник да се стегне.

3. Измийте добре портокалите, настържете кората на единия и изцедете сока му.

4. Разбийте с миксер сиренето и пудрата захар. Към крема добавете кората и сока от портокала, след което на тънка струйка сипете сметаната. Не спирайте да разбивате с миксера докато получите гъст крем.

5. Накиснете желатина според описанието на пакетчето. След като набъбне, го разтопете на водна баня и го изсипете при крема. Разбъркайте отново, за да може желатинът да се смеси равномерно.

6. Извадете блата от хладилника и изсипете крема върху блата. Разпределете го равномерно и върнете в хладилника за няколко часа да стегне.

7. Когато е готов, декорирайте отгоре с резени портокал. Освободете десерта от формата и го пренесете на поднос.

Внимание: Съдържа масло, крема сирене, течна сметана, обикновени бисквити, които могат да предизвикат алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти