Бисквитена торта с маскарпоне

Съвършената бърза домашна торта

3.6 от общо 15 гласа
40 мин.
Необходими продукти

обикновени бисквити - 350 гр  

сладкарска сметана - 400 мл  

маскарпоне - 750 гр  

сладко от малини - 1 бурканче 

ванилия - 3 пакетчета  

Тази бисквитена торта с маскарпоне и сладко от малини ще ви стане любима още с първата хапка. Плътен, наситен млечен вкус, приятен бисквитен акцент, фин аромат на ванилия и деликатна плодова сладост. Това е съвършената домашна торта, която се прави всичко на всичко за 40 минути

Най-големият недостатък на домашната бисквитена торта с маскарпоне и сладко от малини е, че трябва да изчакате докато стегне, предупреждават от Mate Kitchen. Затова ви препоръчваме да я направите вечерта. През нощта бисквитите ще си поемат от крема, ще омекнат и на сутринта само ще трябва да я измажете с разбита сметана. 

Можете да приготвите тази бисквитена торта с маскарпоне и с друго сладко по ваш вкус. Тези от горски плодове са по-подходящи, но винаги можете да експериментирате. Става изключително вкусна със сладко от боровинки или от диви ягоди. Мармаладът от смокини също е подходящ, но кулинарите от Mate Kitchen съветват да внимавате с количеството, защото той е много сладък.

Начин на приготвяне:

1. Начупете бисквитите на парчета в голяма купа.

2. В друга купа разбийте 300 мл сметана с ванилията на пухкав крем. Добавете маскарпонето и отново разбийте да се смесят.

3. Смесете така получения крем с начупените бисквити и разбъркайте добре. Разделете сместа на приблизително три равни части и наредете тортата във форма с подвижно дъно. Разпределете първо едната трета, загладете и сложете едната трета от сладкото. Покрийте с бисквитена смес и разпределете още една трета от сладкото. Накрая завършете с последния пласт бисквитена смес. Покрийте тортата и я приберете в хладилника да стегне за няколко часа, най-добре за една нощ.

4. На следващия ден разбийте 100 мл сметана. Извадете тортата от хладилника, освободете я от формата и я покрийте отгоре и отстрани с тънък пласт сметана. По желание отгоре може да разпределите и останалата 1/3 от сладкото от малини.

Внимание: Съдържа обикновени бисквити, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа маскарпоне, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти