Бисквитена торта с къпини

Изкусителен домашен десерт

Бисквитена торта с къпини
Снимка: Thinkstock/Guliver
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

400 г обикновени бисквити
250 мл студено прясно мляко
50 мл вино „Мадейра“
за крема:
2 пакетчета пудинг „Ванилия“
1 л прясно мляко
400 мл животинска сметана
200 г захар
80 г краве масло
за къпините:
600 г пресни къпини
140 г захар
50 мл вино „Мадейра“
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. нишесте

Начин на приготвяне:

Пудингът се смесва с част от захарта и малко студено мляко. Останалите мляко и захар се слагат в касерола и се кипват. 

Разтвореният пудинг се налива към тях и се бърка, докато се сгъсти. Съдът се отстранява от котлона. 

Добавя се маслото и се бърка, за да се разтопи. Кремът се прехвърля в купа, покрива се с фолио и се оставя да се охлади. 

Сметаната се разбива добре. Охладеният крем се разбива и се разбърква със сметаната. 

Къпините, захарта, виното и лимоновият сок се сипват в касерола. Варят се около 20 минути – не се разбърква, за да останат цели плодовете. 

След това към тях се прибавя нишестето, предварително разтворено в студена вода. Готви се на умерен огън, докато сладкото леко се сгъсти. Дърпа се от огъня и се оставя да се охлади. 

Млякото се смесва с виното. Част от бисквитите се топят в сместа и се редят на дъното на квадратна форма за торта. Отгоре се разпределят 1/3 от крема и от къпините. 

Следва нов ред напоени бисквити, крем, къпини, напоени бисквити и се завършва с крем. Заравнява се. Тортата се оставя в хладилник за 4 часа. Поднася се с останалите къпини. 

Още рецепти за торта:

Лека плодова торта
Неделна торта без печене
Малка ягодова торта
Как да направим шоколадова торта за една минута
Палачинкова торта
Виенска торта за шокоманиаци

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти