Бананов пудинг

Вкусна рецепта с остатъци

0 от общо 0 гласа
85 мин.
Необходими продукти

франзела от предишния ден - 1 бр  

прясно мляко - 1,1 л  

захар - 1 ч.ч. 

яйца - 3 бр 

есенция ванилия - 1 бр 

банани добре узрели - 4 бр 

стафиди - 1 ч.ч. 

канела - 1 ч.л.  

индийско орехче - 1/2 ч.л.  

ром по желание за декорация

бита сметана по желание за декорация

Представяли ли сте си, че покафенелите стари банани могат да се превърнат в нещо зашеметяващо сладко и вкусно? Е, кулинарите от Mate Kitchen доказват, че е възможно с тази рецепта за бананов пудинг. В нея използвахме не един, а два набедени за изхвърляне продукта – стари банани и стар хляб. Получи се вълшебен десерт – мек, сочен и изненадващ. С чаша добре изстудено малиново вино или просеко е просто зашеметяващ.

Сигурни сме, че щом го направите вкъщи, ще започнете целенасочено да забравяте бананите в панера за плодове. И ще започнете да се замисляте за това какво пращате в коша.

Признаваме, че думата остатъци не навява положителни асоциации. Особено когато говорим за храна. Истината, която произлиза от тях, обаче е красива и апетитна. Помислете си за пастет от печени чушки и сирене, триъгълни банички, бананов шейк… Не бихте ги отказали, нали! Всички те са буквално приготвени с остатъци, отбелязват от Mate Kitchen.

Остатъците са годни за консумация хранителни продукти, които често съвсем целенасочено отказваме да оползотворим. Защото всеки крие в себе си завършен естет, който не може да си представи, че ще яде стари банани например. Струва си да се замислите над това!

Начин на приготвяне:

1. Нарежете франзелата на кубчета заедно с кората. Сложете кубчетата в голяма купа и ги залейте с прясното мляко. Оставете да престоят един час.

2. В друга купа разбийте до гладка смес яйцата, захарта и ванилията.

3. Сметете я с хлебната смес и разбъркайте внимателно. Добавете стафидите, нарязаните на кръгчета стари банани и подправките. Разбъркайте внимателно.

4. Загрейте фурната на 160 градуса. Намазнете тава с размери 23 х 33 см.

5. Прехвърлете пудинга в тавата. Сложете го да се пече на средната решетка.

6. Печете в продължение на 1 час и 10 минути. След това извадете десерта от фурната и го оставете да се охлади на стайна температура.

7. Сервирайте го поръсен с ром и декориран с бита сметана.

Бележки: Това ястие е подходящо за деца, ако го приготвите без алкохола. Одобрено от д-р Галя Генчева , специалист по вътрешни болести, ендокринология и болести на обмяната.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа франзела, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа бита сметана, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти