Зелена салата с пушено пиле

Прекрасна пролетно-лятна салата

2 от общо 1 гласа
20 мин.
Необходими продукти

зелена салата - 2 бр  

пушено пилешко бутче - 2 бр  

домати - 2 бр  

чушки - 2 бр 

царевица малка - 1 кутия 

зехтин или олио - 50 мл  

лимонов сок - 30 мл  

сол на вкус

Пушеното пиле е изключително удобно за сандвичи. Ако имате ученик вкъщи, пробвайте да разнообразите закуската му със сандвич с маруля, сирене крема и пушено пиле. Няма да ви се разсърди. Може да си го направите и на запеканка, също става чудесно, съветват от Mate Kitchen. Най-масовото му приложение обаче си остават салатите – на майонезена основа или пресни. Ароматът на пушено им придава специфичен вкус.

Ние решихме да си направим една пролетно-лятна салата с маруля, домати, чушки, сладка царевица и, разбира се, пушено пиле. Дамите ще видят в нея приятна лека вечеря с чаша бяло вино, а половинките им – ново мезе за ракия. Както се казва, въпрос на гледна точка. Важното е всички вкъщи да са доволни. А от Mate Kitchen гарантират, че с тази рецепта няма как да не се получи.

Салатата е подправена единствено със зехтин и лимонов сок. Ако ви липсва майонезената плътност, винаги можете да й направите бърз майонезен дресинг по ваш вкус. Напитката, както стана ясно, е въпрос на лични предпочитания. Наздраве и да ви е сладко!

Начин на приготвяне: 

1. Измийте зеленчуците. Обезкостете пилешкото месо и го накъсайте на хапки.

2. Нарежете или накъсайте салатата в широка купа. Отгоре сложете нарязаните домати и чушки, изцедената царевица и месото. Посолете и разбъркайте добре.

3. Подправете със зехтин и лимонов сок. По желание може да ги смесите в купичка заедно с половин чаена лъжичка мед и да залеете салатата с така приготвения лимонов дресинг.

4. Украсете с резенчета лимон и сервирайте.

Бележки: Това ястие е подходящо за хора, страдащи от диабет. Одобрено от д-р Галя Генчева , специалист по вътрешни болести, ендокринология и болести на обмяната.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти