Разядка с праз и сирене

Семпла, но много приятна

2.33 от общо 3 гласа
15 мин.
Необходими продукти

сирене - 500 гр  

маслини черни, без костилки - 50 гр  

орехи - 50 гр  

праз - 1 стрък 

магданоз - 4-5 стръка 

олио - 4 с.л.  

Семплата, но пък много приятна на вкус разядка с праз и сирене ще внесе приятно разнообразие в есенното меню. Ако нямате навика да консумирате суров праз, тя е чудесен и вкусен повод да промените това, уверяват от Mate Kitchen. Нарязан на ситно и смачкан със сирене и в компанията на натрошени орехови ядки и маслини, празът е повече от великолепен. Той е есенният еквивалент на зеления лук, защото е свеж и сочен. С него можете да промените вкуса на традиционната картофена салата или пък да си направите бързо мезе за водка с настърган домат или пък домати от консерва.

Но да се върнем на нашата разядка с праз и сирене. Приготвя се буквално за 15 минути и се изяжда също толкова бързо, особено ако я поднесете с препечен хляб. През зимата компания на масата могат да й правят тънко нарязана сланина и туршия. Това, разбира се, е изцяло по ваш избор. По-ценното е, че е лесна и бърза и може да ви спаси, когато ви дойдат неочаквани гости. Не е нужно да е гладка и фина, по-добре парченцата праз да хрупкат, съветват от Mate Kitchen. Затова не ви препоръчваме да включвате пасатора, а наистина да намачкате всичко с вилица.

Ако се чудите дали може да сложите зелени или каквито други маслини имате във вашата разядка с праз, експериментирайте. Знайте, че черните добавят специфична сладост, а зелените са по-кисели. Ако ви допада вкусът, заменете ги.

Начин на приготвяне:

1. Натрошете сиренето в купа. Добавете нарязания на ситно праз, накълцаните маслини, счуканите орехови ядки, наситнения магданоз и олиото.

2. Намачкайте всичко много добре с вилица.

3. Поднесете разядката върху канапе от кръгче домат или листо маруля или с препечени филийки хляб.

Внимание: Съдържа орехи, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа сирене, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти