Пъстърва със сос „Виерж“

Идеално за вечеря

0 от общо 0 гласа
25 мин.
Необходими продукти

2 пъстърви (по 400 г всяка)
40 г краве масло
20 мл олио
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
за соса:
200 г домати
50 мл зехтин (студено пресован)
4 стръка магданоз
4 стръка босилек
2 филета аншоа
1 скилидка чесън
сокът от 1/4 лимон
сол и черен пипер на вкус

Пригответе поне веднъж тази лесна за приготвяне и много ароматно предложение за любителите на рибни ястия.

Начин на приготвяне:

Пъстървите се филетират. Филетата се овкусяват със сол и черен пипер и се овалват в брашно. 

Маслото и олиото се загряват и рибата се пържи в мазнината, до златисто. 

Семките на доматите се отстраняват, месестата част се нарязва на кубчета. 

Чесънът се смачква, аншоата се наситнява. Листата на босилека и магданоза се нарязват на ситно. 

Зехтинът се загрява и в него първо се запържва чесънът, след това се добавят аншоата и доматите. Сосът се готви 4–5 минути на слаб огън. 

Дърпа се от котлона и се разбърква с лимоновия сок и билките. Овкусява се със сол и черен пипер. 

Рибата се сервира със соса.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

За какво най-много се вълнувате през есента?