Пъстърва със сос „Виерж“

Идеално за вечеря

1 от общо 1 гласа
25 мин.
Необходими продукти

2 пъстърви (по 400 г всяка)
40 г краве масло
20 мл олио
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
за соса:
200 г домати
50 мл зехтин (студено пресован)
4 стръка магданоз
4 стръка босилек
2 филета аншоа
1 скилидка чесън
сокът от 1/4 лимон
сол и черен пипер на вкус

Пригответе поне веднъж тази лесна за приготвяне и много ароматно предложение за любителите на рибни ястия.

Начин на приготвяне:

Пъстървите се филетират. Филетата се овкусяват със сол и черен пипер и се овалват в брашно. 

Маслото и олиото се загряват и рибата се пържи в мазнината, до златисто. 

Семките на доматите се отстраняват, месестата част се нарязва на кубчета. 

Чесънът се смачква, аншоата се наситнява. Листата на босилека и магданоза се нарязват на ситно. 

Зехтинът се загрява и в него първо се запържва чесънът, след това се добавят аншоата и доматите. Сосът се готви 4–5 минути на слаб огън. 

Дърпа се от котлона и се разбърква с лимоновия сок и билките. Овкусява се със сол и черен пипер. 

Рибата се сервира със соса.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент