Индийски хлебчета с пилешко

Бързи, лесни, интересни

Индийски хлебчета с пилешко
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
40 мин.
Необходими продукти

за хлебчетата:
250 г пълнозърнесто брашно
1 с. л. олио (+ за пържене)
1 ч. л. сол
за пилето:
400 г пилешки гърди
100 г кисело мляко
20 г пресен джинджифил
1 скилидка чесън
3 с. л. олио
2 с. л. сок от лимон
1 с. л. гарам масала
1/2 ч. л. куркума
1 щипка лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Джинджифилът се обелва и се настъргва, а чесънът се стрива на паста. Смесват се в купа, прибавят се гарам масалата, куркумата, лютият пипер, киселото мляко, лимоновият сок, олиото, сол и черен пипер на вкус. 

Пилешките гърди се мариноват в тази смес за 1 нощ. След това се запичат в тиган, без мазнина – до златисто. Охлаждат се и се смилат в чопър или се накълцват много ситно. 

Брашното се разбърква със солта и олиото. Наливат се около 150 мл топла вода и се замесва тесто. Оставя се да почине. Тестото се разделя на 4 части. Всяка част се разточва върху набрашнен плот. Слага се от месото.

Оформят се „бохчи“.Разточват се на тънки хлебчета. Пекат се в намазан с олио тиган – до златисто.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти