Домашни крекери с типово брашно и семена

Бързи и без втасване

4.2 от общо 5 гласа
45 мин.
Необходими продукти

типово брашно - 250 гр  

прясно мляко - 100 мл 

вода - 60 мл

бакпулвер - 1 ч.л.

сол - 1 ч.л.

захар - 1 ч.л. 

зехтин - 2 с.л.  

ленено семе - 1 с.л. 

маково семе - 1 с.л. 

слънчогледови семки счукани - 1 с.л.  

сол едра, за поръсване

В магазините напоследък се предлагат всевъзможни недоразумения от фураж, които минават за „здравословни“ крекери. Ето защо решихме да ви предложим рецепта за домашни, в които сами да сложите каквито искате семена. За да влязат в графата полезни, ги приготвихме с типово брашно. Ако държите да са още по-здравословни, може да го комбинирате с пълнозърнесто или ръжено.

Списъкът с продукти е скромен от гледна точка на цена, а в същото време се получават много хрупкави домашни крекери. Убедени сме, че след като ги опитате веднъж, ще се откажете да давате безбожно много пари за нещо, което можете сами да си приготвите за несравнимо по-малка сума. Стават бързо, защото тестото не трябва да втасва. Важното е да го разточите на тънка кора, предупреждават от Mate Kitchen. Колкото по-тънка, толкова по-хрупкави ще се получат вашите крекери, така че си струва да се постараете. Перфектният вариант е лист, който е дебел 2-3 мм.

Както ще видите във видеото на Mate Kitchen, по-удобният вариант е да разточите тестото директно върху лист хартия. По този начин пестите време и усилия, не цапате плота и след това не си играете да ги редите в тавата. Така си гарантирате и, че няма да им развалите формата. За да са красиви вашите домашни крекери, може да ги нарежете с къдраво ножче. Ако нямате такова, и най-обикновен остър нож върши работа. Тук формата и размерът са по ваш избор – квадрати, правоъгълници, триъгълници, крекери с неясна форма – режете както ви дойде вдъхновението.

Начин на приготвяне: 

1. Смесете брашното със солта, захарта, бакпулвера и семената. Добавете зехтина, водата и прясното мляко и замесете гладко тесто.

2. Вземете лист хартия за печене с размерите на тавата, в която ще печете крекерите, и разточете върху него парче от тестото.

3. Листът трябва да е с дебелина 2-3 мм.

4. Нарежете го на триъгълни или правоъгълни парчета с големина по ваш вкус и прехвърлете крекерите в тавата директно с листа.

5. Поръсете ги с едра сол и ги изпечете на 180 градуса за около 10-15 минути, докато се зачервят равномерно.

Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти