Кога да запишем детето на чужд език

Кога да запишем детето на чужд език
Снимка: Thinkstock

Владеенето на чужд език е възможност и предимство за хора от всякакви възрасти, но като че ли най-голяма полза от ученето на чужд език имат децата.

Те по интуитивен начин разбират, че езикът е предизвикателство, с което не само могат да се забавляват, но което ще отвори и много врати в тяхното развитие.

По темата кога е най-добрата възраст за едно дете да започне да изучава чужд език ще ни съветват нашите приятели от Образователен сайт №1 на България – Уча.се.

От 3 до 12
Според специалисти от сферите на невролингвистиката и психолингвистиката детският мозък разполага с най-голям потенциал да запомни и използва нов език във възрастта между третата и дванадесетата година.

Отлично произношение
Доказано е, че децата, които са започнали да изучават чужд език в този период от своето развитие, са с най-голям шанс да постигнат така нареченото произношение като на майчин език, т.е. не биха звучали като чужденци в среда, в която конкретният чужд език е роден.

Снимка: Уча.се

Баланс
Освен това ученето на чужд език в толкова ранна възраст помага на децата да развият едновременно логическото си мислене (характерно за лявото полукълбо на мозъка) с абстрактното – това подвластно на емоцията (характерно за дясното полукълбо на мозъка).

Снимка: Уча.се

Увереност
Специалистите още твърдят, че изучаването на чужд език помага на децата да придобият увереност и самочувствие. Езиците могат да бъдат не само възможност за тях да изразят себе си по различен начин, но и в известен смисъл шанс за независимост от родителите си (в случаите, когато родителите не владеят конкретния чужд език).

Снимка: Уча.се

Уча.се припомнят, че успешните практики при изучаването на чужд език на много ранна възраст включват задължително елементи на игра, колкото се може повече примери и връзки със заобикалящата среда, а също и стил, който грабва вниманието на децата.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти