9 любими български дестинации, които искаме да посетим повече от веднъж

Ако не можем да се концентрираме в работата или децата постоянно ни нервират, това е знак - време е за почивка. Независимо дали става въпрос за 2-3 дневни уикенд пътешествия или ваканция от седмица-две, не е никак изненадващо, че българите избират предимно български дестинации.

Истинските причини са няколко. България е прекрасна и богата на култура. Природата е съчетание от високи планини, море, езера, реки, пещери и низини – особености, които са характерни за малко страни. Много от обектите са под закрила на ЮНЕСКО, което дава повод за допълнителна гордост и внимание към тях.

българия
Снимка: iStock

Позитивната новина е, че все повече хотелиери и добродетелни българи се ориентират към т.нар. селски туризъм с цел опазване и съхраняване на бита, културата, ястията и традициите ни. За щастие, с нашата многовековна история, не е трудно да се намери "материал" за любопитния турист. Похвално е, че българинът се интересува от всичко това и не се страхува да се върне назад във времето.

Друга причина, поради която е по-добре да пътешестваме из България, е фактът, че цените са достъпни и реални. Също, знанието на чужд език не бива да се пренебрегва, ако решим да пътуваме в чужбина. У нас липсата му не е причина за притеснение, защото можем да спрем всекиго за помощ или указания. Така че, нямаме нужда от разговорник в стремежа си да произнесем това, което искаме да знаем.

Позитивност е и компактността на страната ни, което означава, че всяка една нейна точка е лесно достижима и не е необходимо да губим така ценните часове и дни по летища или международни магистрали.

Затова, не се колебайте, а преоткрийте България. Нашата страна има с какво да ни изненада и какво да ни предложи, независимо дали желанието ни е да си починем на морето или активно да се запознаем с културните селища и паметници.

Ето и някои от най-предпочитаните дестинации в нашата галерия:

9 любими дестинации в България

Най-важното е да се радваме на компанията на хората, с които ще ги споделим, да се отпуснем, да забравим ежедневието и да се отдадем на безгрижието, да разговаряме повече с партньора си и да играем с децата си.

Защото приятните преживявания, миговете запечатени от фотоапаратите и смехът с най-обичаните от нас хора ще ни топлят през цялата година.

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти