Специално интервю

Звездна размяна: Фотографът Коко Кръстев пред обектива

Ако обичате да скролвате из новините за родни звезди и известни личности, със сигурност спирате поглед и върху снимките им. Може и да не си давате сметка, но между всички тях има нещо общо и това е името на фотографа, което стои зад едни от най-добрите снимки на хора от различни области на живота в България. От артисти до спортисти, от модели до политици - фотографиите, дело на Коко Кръстев, са толкова добри, че няма как да объркате автора им.

Много хора го определят като най-добрия моден фотограф на България, но истината е, че той не може да бъде квалифициран с изрази по калъп. Постарахме се да хванем талантливия Коко между два ангажимента и му зададохме няколко въпроса за това как минава денят му, кои са любимите му пътешествия и как намира енергия да върши всичко, с което се е захванал. И най-вече – помолихме го да коментира клишетата, обвиващи професията на фотографите, започвайки от първото и най-мащабното:

Фотоапаратът наистина ли е най-важен?

Фотоапаратът е средството, казва Коко, но магията на красивата снимка е резултат от съвкупност на много различни неща, признава той. А ние се съгласяваме на минутата, защото сме се виждали какви ги вършим с един апарат в ръка – нямаш ли уменията и таланта, по-добре да не показваш снимката на много хора...

Фотографите винаги ли закъсняват?

Това е изключително разпространен мит за фотографите, но Коко Кръстев категорично заявява, че не се отнася за него. Или поне не всеки път.

d
Снимка: Net Info

Има ли фотогенични и нефотогенични хора?

Това е абсолютно невярно и обичам в работата си да опровергавам хората, когато дойдат и ми кажат „Аз не съм фотогеничен.“

Това заявява Коко и допълва, че това опровержение му доставя огромно удоволствие.

Три тайни от живота на фотографа 

Тайна 1: Любимото място за почивка на Коко е... почивката с любимите хора, което той определя като най-важния фактор. Е, ако някой каже Малдиви, той няма да възрази!

Тайна 2: Нещото, без което той не може сутрин, без значение къде се събужда, е кафето. „Най-новото и хубаво кафе на DAVIDOFF е нещото, без което сутрин не мога“, признава фотографът, и това е напълно разбираемо, защото DAVIDOFF Costa Rica е истинска изненада за ценителите на тази напитка.

Новата лимитирана серия DAVIDOFF е изкушение за сетивата и на най-взискателните ценители на кафето. Това е премиум кафе със селектиран произход, като тазгодишната композиция от най-висококачествени 100% Арабика зърна от Коста Рика привлича вниманието (и го задържа!) с перфектно балансираните си, нежни нотки на карамел и възхитителната си кремообразна текстура.

Нищо чудно, че Коко не може без чаша от това кафе сутрин. С няколко капки мляко, разбира се!

Тайна 3 е отредена за местата по света, които Коко е посетил във връзка с работата си. Малко загадъчно той разкрива, че е снимал на много места, но има и много други, на които иска да отиде.

Само му напомняме да не забравя да си вземе кафето, когато тръгва, и му пожелаваме приятно изкарване и много професионални предизвикателства, които да преодолява!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти