Знаете ли, че у нас започва интересен фестивал

Вече съм онлайн
Снимка: Thinkstock

На 4 и 5 септември в столичната зала "Vivacom Art Hall" (ул. "Ген. Й. Гурко" 4, сградата на Телефонната палата, раб. вр. пн-нд 10,00-19,00 часа) ще се състои първият по рода си фестивал за реална виртуалност у нас.

Проектът "LivingWEB" цели да покаже пресечната точка между технологии и изкуство, като пресъздаде символите на интернет в реалната градска среда.

През двата дни на проявата ще бъдат създадени интерактивни инсталации и пърформанси, в които артисти и посетители ще могат да станат част от "оживелите" социални мрежи – Facebook, YouTube, Google и др.

Програмата за целия фестивал е със свободен вход и ще включва гигантски робот от телевизори и монитори, наречен "Цифровизатора", истински бар, разигран като чат стая, жива търсачка, жива социална мрежа с интерактивна кабинка за създаване и променяне на профил, както и видеоигри на живо.

По време на двудневното събитие редица експерти ще изнесат лекции, свързани със съвременните технологии.

Освен това посетителите ще могат да видят още Web TV – сцена за живо поръчване на видео и музика, на която актьори и музиканти ще импровизират по заявките на "потребителите" дигитални графити на живо, кинетична "лайк" инсталация и различни анимации и мултимедии.

"LivingWEB" ще продължи и с допълнителни инициативи на 13, 14 и 15 септември, за които можете да следите тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти