Танци върху фасадата на НДК

Част от спектакъла "Guateque"
Снимка: Sofia Dance Week

На 23 септември (неделя) от 20,30 часа ще може да се насладим на уникално танцово шоу пред сградата на НДК и то абсолютно безплатно.

Събитието се организира по случай петото юбилейно издание на международния фестивал за съвременен танц "Sofia Dance Week" (който ще се проведе от 29 септември до 6 октомври в столицата ни).

Тази вечер фасадата на Националния дворец на културата ще се превърне в сцена за музика, танц и акробатика под звездите. Испанската танцова компания "DELREVÉS" ще покаже забележителното си представление "Guateque", а артистите ще танцуват вертикално върху стените на НДК откъм бул. "Фритьоф Нансен".

В разрез с типичната хоризонтална сцена, тук всичко е обърнато вертикално, а танцьорите като истински акробати, поддържани само от въжета (с общо тегло над 100 кг), изследват физическите си възможности в точен синхрон.

"Стремим се да пренесем зрителите в паралелен свят – такъв, в който е възможно да летиш, в който не съществува гравитация ...", споделят самите артисти.

Сюжетът показва мъж и жена, преживяващи различни срещи в нощта, а пред зрителите се разиграват типични сценарии на прелъстяване, борба за власт между половете, чувство за несигурност, гордост, страх - под съпровод на суинг ритми, изпълнявани на живо, и ефектна мултимедия.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти