Специално

„Зима иде“ е първият градски фест, посветен на подготовката за зимата

Зима иде
Снимка: Зима иде

Алтернативното място за събития Pop Up Space By Despred е домакин на забавното събитие, което ще се проведе на 24 и 25 ноември.

„Зима иде“ е забавен и непретенциозен фестивал, посветен на подготовката за зимата – физическа и душевна.

Ноември месец има навика да е ужасно подтискащ: лятото отдавна си би шута, а Коледните празници и дългоочакваният сняг са все още мираж.

Организаторите от Pop Up Space by Despred искат да превърнат старата пощенска станция на територията на складове Деспред в София в уютно и красиво място, където ще има внимателно подбрана селекция от партньори, разделени в две категории: Зима иде у дома и Зима иде в планината. Ще присъстват различни брандове, които ще представят тематични продукти и услуги за сезона. Ще има и секънд хенд базар с модни находки, аксесоари за дома, подаръци и други красоти. Част от продуктите, които ще могат да се разгледат и закупят, са:

  • Популярният български бранд Stinky Socks с най-новите модели чорапи за спорт и града;
  • Ръчно изработени свещи от Kotana Handmade;
  • Зимна екипировка и аксесоари от Randum goodies;
  • Лопати и оборудване Fiskars

Улицата пред старата поща ще бъде превърната в зона за храна и напитки, където ще гостуват звезди от българската стрийт фууд култура: Chilli Hills, Podlez, Gin-gin wagoon и други.

Предвиден е и специален винен бар с продукти на Libera Estate, кафе и чай специалитети от Dallmayr Kaffee и бар с крафт бири.

Събитието няма вход, но е посветено на добра кауза: набиране на средства за предстоящия отоплителен сезон в приюта на Animal Rescue Sofia, където много кучета чакат с надежда да бъдат осиновени. Известният космат инфлуенсър Котаракът Румен също ще подкрепи каузата с неговия лош мърч от календари, магнити, картички и чаши, като 20% от продажбите ще отидат в полза на приюта.

Вечерите са посветени на много хумор, сатира и забава: гости са Гери Турийска и Георги Блажев от Пощенска кутия за приказки, които ще ни разсмеят с тяхните истории. Теодор Койчинов е подготвил специална коледна програма с песни, а певицата Албена Танева ще ни попее на живо с акомпанимент от китара.

Подробности за програмата и всичко за събитието може да видите на този линк.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти