Живот в изолация: кои са най-нездравословните навици и как да ги избягваме

жена уют
Снимка: Istock

В момента всички сме си вкъщи заради пандемията от COVID-19 и нуждата от физическа изолация. Но се запитайте: здравословна ли е средата, в която прекарвате цялото си време?

Но по-важното е какви са бързите и лесни начини да направите престоя си у дома по-здравословен, пишат от vesti.bg. Ако искате средата да е здравословна, защо не прекарате повечето си свободно време в чистене?

Когато чистим, често пропускаме някои повърхности, а е важно именно на тях да обърнем особено внимание, защото обикновено там виреят микробите и бактериите. Докато учените все още изучават COVID-19, изследванията са установили, че е възможно вирусът да „живее върху повърхности от пластмаса и неръждаема стомана за 72 часа... и върху медни повърхности за четири часа”.

Дръжката на казанчето в тоалетната, дръжките на вратите, кухненските плотове, парапетите на стълбите, дори детските играчки са повърхности, върху които вирусът може да живее с дни. Не ги забравяйте, когато чистите. Въпреки че проучванията не са доказали, че домакинските почистващи препарати убиват конкретно COVID-19, известно е, че се борят с други вируси. Използвайте чиста гъба или кърпа и дезинфекциращ препарат, за да се отървете от микроби и бактерии по тези повърхности.

Вижте останалите вредни навици, които допускаме, докато сме затворени вкъщи!

6 вредни навика по време на изолация и как да ги предотвратим

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти