Женските празници умряха! Да живеят жените!

Женските празници умряха! Да живеят жените!
Снимка: Thinkstock

Тодор Капитанов

Ура! Преминаха стресиращите за мъжете дати 8 март и 14 февруари. Най-сетне почивка за господата от подобни безсмислици.

Сега мъжете могат истински да помислят за своите половинки, без да са притиснати от очакванията на празниците на любовта и на жената.  

Тези дати са едни от най-неприятните за мъжете, защото няма по-ужасно нещо да мислиш какъв подарък да купиш на жена, пък на всичкото отгоре и романтичен такъв.

И тъкмо когато цялата организация по избора на подарък за 14 февруари е приключила, трябва да започваш да мислиш за предстоящия 8 март. Ужас!

На дамите тази игра може да им е безкрайно интересна, но за силния пол нещата стоят по коренно различен начин.

Добрата новина е, че тези неприятни дати вече отминаха и годината може да стартира нормално. Мъжете най-накрая чистосърдечно ще се могат да ви радват ежедневно, мили дами, да се грижат за вас и да ви уважават. И това няма да бъде просто стремеж да отбиват номера с цветя, бонбони и плюшени мечета, каквито предимно получавате от тях на празниците.

Всички знаем, че мъжете считат подобни покупки за абсолютна глупост. Има и още нещо, което всички трябва знаят - с всяко купуване на плюшено мече или сърце, мъжът става по-малко мъж. Освен това е изнервящо и досадно.

Нужно ли е да споменавам за неудобството, което преживяват мъжете, когато трябва да закупят подобна идиотщина и се налага да правят избор между всевъзможни играчки като розово коте, синьо мече, бяло зайче и жълто патенце?

Ами за тъжната картина в магазините за цветя на 8 март, които са пълни с отчаяни мъже, които не знаят изобщо какво правят в подобен магазин, в който продавачката ги питат каква панделка да сложат на цветето, че да отговаря на персоналността на жената, за която е го купуват?

Представете си само погледа на мъж, който трябва да отговори адекватно на подобен въпрос за панделка? Едва ли има по-забавна гледка от тази и благородно завиждам на продавачките в цветарските магазини, че имат възможността да се наблюдават от първи ред подобни мъжки реакции.

Нека си го кажем ясно: когато има подобни празници, жените очакват изненада. Колко парадоксално звучи това, нали? Някой може ли да ми обясни как едно нещо може хем да бъде изненада, хем да е очаквано? Нещо не ми се връзват двете думи да бъдат смислово свързани.

Това е причината и всичко покрай тези дати да е изпълнено с толкова много лицемерие. Ето и цялата лицемерна схема: Мъжете купуват подарък, защото знаят, че половинките им очакват такъв. Жените обаче не могат да се зарадват истински, защото знаят, че мъжете са го направили не от желание, а от задължение.

Мъжете знаят, че жените знаят всичко това, но все пак приготвят „изненада”, защото не им се обяснява колко голяма глупост са тези празници. Жените пък, след като получат подаръка или цветето, преиграват, че са изненадани, защото знаят колко са се изтормозили мъжете покрай цялата тази небивалица. Това е простата истина, скъпи приятели.

И въпреки всичко, ако мъжете не направи нищо на празника, жената няма да пропусне всеки удобен момент да му напомни колко не се интересува от нея и как нищо не прави, за да я зарадва, дори и на празниците.

Това ми напомня за Марк Твен, който казва, че най-сигурният начин да научиш рождения ден на жена си е да го забравиш поне веднъж.

Не обичам женските празници. Много съм щастлив, че за тази година приключиха.

Прочетете още от Тодор Капитанов в Edna.bg:

10 лъжи на мъжа, с които прелъстява жената (част 2)

10 лъжи на мъжа, с които прелъстява жената (част 1)

Мъжете не искат жени, а робини!

Струва ли си да се преклониш пред жена? Да!

Ругайте повече, за да ви бъде щастлива годината

Жените сте виновни! Винаги и за всичко.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти