Жената определя кариерата на мъжа

Жената определя кариерата на мъжа
Снимка: ThinkStock

Каквато е жената, такава ще е и кариерата на мъжа, показва ново изследване на американски учени.

Веднага обясняваме.

Зависимостта няма нищо общо с познатата тук шуро-баджанашка история, при която, ако жена ти е дъщеря на когото-трябва, ти ще имаш кариера за чудо и приказ.

Става дума за онази жена, която знае как да оцени ситуацията правилно и когато мъжът ѝ каже „на важна среща съм“, тя да не му звъни, за да го пита дали ще я вземе от мола.

Става дума за равноправното отношение между работещите мъже и жени в едно семейство, които знаят как да подкрепят човека, когото обичат.

Авторът на изследването Джошуа Джаксън и неговият колега Британи Соломон са изследвали живота на 5 000 женени двойки, на възраст между 19 и 89 години.

В 75% от случаите и двамата партньори са работели.

На двойките е даден психологически тест, който да определи до колко са отворени към света, умеят ли да съчувстват, как гледат на кариерата си, добросъвестни ли са и т.н.

В продължение на 5 години са били наблюдавани и в работата си – как се е увеличавала заплатата им, колко удовлетворени са били от кариерата си, колко пъти са били повишавани.

Онези мъже, които са се чувствали най-добре в работата си, са се радвали на съпруги, които са имали високи резултати в графата „емпатия“.

Връзката между подкрепяща половина и успешна кариера е изключително силна, без значение от пола.

Ето и каква половина трябва да си търсите, ако искате да имате успех в работата си.

1. Равнопоставеност. В едно стабилно семейство не трябва да има разделение на задачите. Всеки трябва да върши всичко, когато се налага. Не може да имате успех на важна среща, ако сутринта сте се карали за неизмитите чинии.

2. Доверие. Ако съпругата ти може да разчита на теб, шефът ти също може. Да имаш отговорности към семейството ти и да ги спазваш, показва, че можеш да направиш същото и в работата си.

3. Спокойният семеен живот чисто и просто означава по-малко стрес. А това води и до по-добри резултати на работа.

Важно е да се отбележи, че по-добри резултати в кариерата си са имали двойките, при които и двамата партньори работят.

Те имат равнопоставени отношения както във финансов, така и в чисто битов план – и двамата вършат домакинска работа, защото и двамата са по равно изморени от напрегнатия ден.

Както и в много други изследвания, заключението от това е, че най-добре съжителстват хора, които имат сходни цели и мечти. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти