Създадено за NIVEA

Жената, която се обичаше такава, каквато е

Жената, която се обичаше такава, каквато е
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Имало едно време една жена, която харесвала всичко у себе си, не искала да отслабва, не мразела носа си, кожата ѝ не била нито суха, нито мазна, и ядяла непрекъснато и колкото ѝ се иска. Знаете ли я тази приказка? Не я знаете, защото не съществува. А не съществува, защото такава жена няма.

Кажете си честно, с ръка на сърцето – харесвате ли се безпрекословно? Можете ли да се съблечете пред огледалото вкъщи и да се огледате с възхита и уважение и да си кажете – еее, не жена, а цяло съкровище! Можете ли? Сигурно има 1-2 жени на планетата, които могат да го направят, но за останалите от нас това е мисия невъзможна.

И ако трябва да перифразираме известната поговорка „Любовта на мъжа минава през стомаха“, за жените тя би звучала като „Любовта на жената минава през огледалото“. Защото това как изглеждаме и как се чувстваме в тялото си определя и отношението ни към околните. Само си спомнете в какво настроение сте, когато дънките ви стягат и имате пъпка на брадичката, и в какво сте, когато сте свалили 5 килограма и имате тен. Две различни жени, нали?

В ретроспективен план първите моменти, в които жените започваме да изпитваме неудовлетворение от външния си вид, са всъщност в детството. Докато момчетата още се целят с камъни и скачат в локви, момичетата започват да се сравняват една с друга и да откриват измислени несъвършенства по телата си.

След това момчетата продължават да се целят с камъни, а ние започваме да спазваме диети, да ядем сурово зеле, да оцеляваме цяла седмица само с череши и да се подлагаме на всякакви други изтезания, които не водят до нищо добро. Много жени започват да гледат на тялото си не като източник на енергия и удоволствие, а на проблеми, и неминуемо салатата се превръща в най-добрия ни приятел години наред.

f
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Я кажете - представяте ли си да идете на среща с мъж за първи път и вместо зелена салата да си поръчате мешана скара и крем карамел? Разбира се, че не – не дай си Боже, този мъж да види, че ядете и въглехидрати, и мазнини едновременно. Че каква жена е това, моля ви се. Никой не иска такава жена вкъщи, да му изяжда кашкавала и бисквитите.

И така, вързани за чията, велоергометъра, кантара и мантрата за 1200-те калории, жените пътешестваме през живота и всичките му предизвикателства. Влюбваме се, правим деца, раждаме ги, кърмим ги, работим и през цялото това време сме нащрек да не би да ни излезе корем или черна точка на челото, а когато това стане, се обсипваме с критика и ограничения.

А колко по-хубаво и щастливо щяхме да живеем, ако се обичахме точно такива, каквито сме. Това не означава да го ударим през просото и да живеем като за последно – просто да се радваме на живота и неговите ресурси. Да се храним пълноценно, да се радваме, че сме здрави и да живеем в мир със себе си. Звучи като семинар по позитивно мислене, но всъщност не е толкова далечно и неосъществимо.

Съвсем скоро 14 февруари ще ни напомни за любовта с всичките си сърчица, мечета и глезотии, и е съвсем подходящо по случай празника да си зададем въпроса – „А кой ще ме обича, ако сама себе си не обичам?“

g
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Затова ви предлагаме нещо истински скандално за този 14 февруари – да обърнем внимание на нас самите. Представяте ли си? Да си подарим нещо хубаво, да отидем на спа или да си направим спа вкъщи, че е по-лесно. Ето ви идея - този Св. Валентин да мине под мотото „Любовта започва след банята“ и да е посветен изцяло и само на вас и вашето тяло.

Какво ще ви е необходимо?

Ще ви трябва баня, ще ви трябва и тяло (вашето), малко свещи и новия дълбоко хидратиращ серум на NIVEA с алое. Влизате в банята, взимате си дълъг, горещ душ, без да бързате – това е много важно. Бавно и разточително къпане без да се притеснявате, че няма нищо за вечеря и пералнята е пълна.

След това излизате и заставате пред огледалото, оглеждате се хубаво и си казвате - „Харесвам се и се обичам такава, каквато съм, и заслужавам да се грижа за себе си“. Взимате дълбоко хидратиращия серум на NIVEA и нанасяте щедро от него по цялото тяло, обличате си копринената пижама – или памучната, ако нямате копринена, и си лягате на дивана да гледате сериали и да ядете пица.

d
Снимка: Nivea

И понеже сме жени и се знаем, ще изпреварим въпросите и ще кажем, че серумът е истинско вълшебство за нормалната и суха кожа. Не само че я прави видимо по-гладка в следващите 48 часа, но и мирише изключително деликатно и свежо. Не лепне, не е мазен и попива бързо, а съставките му са дерматологично одобрени, сред които алое вера се отличава ярко.

Алоето е всеизвестно средство за хидратация и грижа за кожата, която е бомбардирана отвсякъде – от мръсния въздух, от силните лъчи, от цигарите, алкохола и вредните ни навици. То овлажнява, леко и нежно е като текстура, а също така успокоява и изгарянията, защото е богато на минерали и витамини. Алое вера помага на възпалената кожа да се успокои и да не реагира остро на външни влияния, а има и антибактериални свойства (леко ексфолира кожата) и съдейства за почистването на порите.

a
Снимка: Nivea

А ако имате нужда от още мотивация, за да продължите с грижата и след Свети Валентин, ето ви няколко неоспорими твърдения. Редовната употреба на лосион за тяло помага на кожата да е оптимално хидратирана и ѝ придава здрав и жизнен вид. Лосионът с алое подобрява еластичността на кожата особено в издадени зони като гръдния кош, успокоява раздразнените участъци и поддържа защитната бариера на кожата, която се нарушава по време на къпане.
 
Казват го британски учени, не си го измисляме! Така че, скъпи жени, вземете си почивен ден на 14 февруари, изпратете всички на училище и работа и се отдайте на грижа за най-важния човек – вие. Ще видите, че ще ви хареса.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти