Създадено за Samsung

Жена с прахосмукачка в ръка? Никога повече

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Има ли нещо на този свят по-досадно от чистенето? Попитали 100 жени коя е най-скучната дейност в едно домакинство, и след като и стоте се прозяли, казали в един глас, че по-скучно нещо от пускането на прахосмукачка не познават, след което заспали от отегчение на дивана. Ако това ви звучи преувеличено, кажете вие, с ръка на сърцето, не ви ли се струва, че чистенето в продължение на години по един и същи начин е малко отегчително?

Май сме достигнали до момента, в който можем публично и без свян да признаем, че седмичното чистене на дома ни е от нещата, които никога не се отплащат. В момента, в който килимът е изпрахосмучен, отгоре моментално и от нищото се зараждат солети, котешки косми и дребни боклучета, които някой пуска тайно, за да ни дразни.

А какво да кажем за това, че полагаме този труд безплатно, години наред, и той дори не се зачита за пенсия? Шегата настрана – ако седнете да изчислите колко време и пари губите в това, че се разхождате с прахосмукачка из къщата всяка седмица, ще установите, че ако вместо това бяхте работили, с изкараните пари можеше да идете на Хавайските острови, където чистенето щеше да е последният ви проблем. Или пък можеше с тези пари да си наемете фирма за почистване, или пък да ги инвестирате в робот, който да чисти, докато вие си почивате... Момент. Какво? Робот ли казахме?

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik


Робот, който чисти? Нещо, което тихо се плъзга по пода и с удоволствие поглъща трохи и кълба от косми и отива самичко да си ги изхвърли в кофата? Дори и стоте заспали жени ще отворят по едно око и ще започнат да се ослушват, когато кажем, че наистина съществува такова чудо, при това в два варианта – единият се нарича Jet Bot, а малко по-умният му и óправен братовчед - Jet Bot+.

Това са чисто новите смарт прахосмукачки от Samsung, които вече са налични на пазара у нас и нямат търпение да си ги отведете вкъщи и да ги пуснете да се саморазправят с всеки боклук по земята, с всяка изсъхнала троха и изпопадали котешки мустаци.

За да ви помогнем да си изберете с кой модел да се въоръжите, ето първо някои ключови характеристики и на двата, а накрая ще ви споделим и какви са разликите между тях.

И двете смарт прахосмукачки на Samsung са надарени от бога на изкуствения интелект с изключително прецизна навигация, която гарантира, че домът ви ще бъде изчистен ефективно от край до край. Разбира се, понеже са интелигентни, те се управляват и зареждат сами (за разлика от децата например), а по-образованият братовчед Jet Bot+ дори си почиства контейнера самостоятелно, тъй като разполага със станция за почистване. Отново ще забележите огромна разлика с децата, които до 18-тата си годишнина смятат, че станцията за почистване е майка им.

Това обаче далеч не е всичко. Вашият нов най-добър приятел може да бъде управляван и от разстояние, благодарение на страхотната екосистема от устройства Samsung. Това ще рече, че можете да го навигирате през Wi-Fi връзката на Galaxy смартфона си и да му правите забележки. „Джейбот, изпусна една троха под дивана, върни се, ако обичаш“ - и той ще се върне, и ще си я вземе без да върти очи и да блъска вратата на стаята си.

с
Снимка: Samsung

В случай че имате нужда от още убеждаване, ще споменем и това, че двата модела имат иновативен сензор LiDar, с който извършват разчет на дома ви и оптимизират траекторията на почистване. Казано на прост език – правят си таблица в Ексел, след това сканират стаята и си планират маршрута през нея, така че да почистят най-ефективно. Високоефективната им четка пък е толкова съобразителна, че почиства килими и твърди подови настилки без да се оплита цялата в косми.

Ако се чудите дали един робот има сила за почистване на всички стаи вкъщи, не се притеснявайте – и двата модела имат голяма всмукателна мощ на дигиталния инверторен мотор, както и мултициклонно филтриране Jet Cyclone. Демек – всичко от пода ще изчезне. Пазете си джапанките!

Без да ви потискаме, но интелектът на смарт прахосмукачките не се изчерпва с това. Те могат да определят типа повърхност и количеството прах, събрало се върху нея, след което да регулират всмукателната мощ, така че да изтръгнат инкрустираните в килима вафли. Не стига това, ами и четката на робота има тънки влакна от мек тъкан текстил и антистатични сребърни нишки. Вие имате ли антистатични сребърни нишки? Нямате. А четката има. Освен това екстракторите пресоват космите, за да не се оплитат около четката. Колко яко е това!

s
Снимка: Samsung

Ако пък вкъщи има помещение или зона, в която не искате Jet Bot-ът ви да припарва, просто му създайте „забранена зона“ през приложението SmartThings, и прахосмукачката ще я заобикаля дори там да няма физическа преграда. Е, не! Кажете как да не го осиновите този робот! А, и още нещо – можете да следите почистването в реално време (ако си нямате друга работа) и да преглеждате историята на почистванията или пък да дадете някаква друга задача. Да знаете обаче, че не простира – за това робот още не е създаден.

А какви са разликите между двата модела? Jet Bot е с 0,4-литров контейнер, а Jet Bot + - с 0,3 литров. Най-съществената разлика между двата модела е, че вторият идва и с почистваща станция. Това, което искаме да кажем, е, че Jet Bot+ се връща при всяко почистване, а тя изтегля праха от контейнера с помощта на технологията Air Pulse.

D
Снимка: Samsung

И накрая, когато сигурно вече сте се впуснали в мечти и се чудите дали Дядо Коледа би бил така добър да пусне през комина една смарт прахосмукачка, ето ви един аргумент, срещу който нямате доводи. Инвестирайки в нея, инвестирате в себе си – в повече свободно време, в спокойствие и заместване на чистенето с по-смислени дейности. А сега бързо се превръщайте в Дядо Коледа, отивайте да си вземете Jet Bot или Jet Bot+ и оставете чистенето на роботите вместо вие да се превръщате в такъв.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти