Създадено за Garnier

Защо всички толкова харесваме мицеларната вода?

Защо всички толкова харесваме мицеларната вода?
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Бюти животът на една жена може да се раздели спокойно на два периода - преди и след появата на мицеларната вода.

Ние сме истински щастливки, че можем да се възползваме от всички свойства на този козметичен продукт, който с едно движение решава голяма част от проблемите, свързани с грижата за кожата.

Мицеларната вода премахва грима с лекота

Всяка жена, която носи спирала, фон дьо тен и сенки, знае колко е важно да имаш подходящ демакиант - да премахва грима безпощадно, но и да е внимателен към кожата, особено около очите.

Е, мицеларната вода прави точно това - премахва безупречно грима, като едновременно е щадяща към кожата. Съдържащите се в нея мицели, пречистена вода и глицерин улавят частиците грим и ги премахват от кожата без да я изсушават излишно.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Garnier (@garnier_bg)

 

Мицеларната вода почиства лицето с финес

Другият ѝ голям плюс са отличните ѝ почистващи свойства. Вероятно ще се запитате - а не може ли да почистваме лицето си с вода? Всъщност чешмяната вода, заради съдържащия се в нея хлор, не е подходяща за кожата на лицето.

По-добре е да се използва мицеларна вода за почистване дори и в дните, в които не носите грим. Благодарение на хидратиращите си свойства мицеларната вода оставя порите почистени, а лицето - свежо.

Мицеларната вода подготвя лицето за нанасяне на грижа

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Garnier (@garnier_bg)

 

За да действат в дълбочина кремовете и серумите, трябва да им се „проправи” път през кожната бариера. Това става именно чрез мицеларната вода, която почиства, освежава и подготвя лицето за нанасяне на следващи продукти.

Чудесен избор за тази първа стъпка и от сутрешния, и от вечерния ритуал за красота е Garnier Skin Naturals Мицеларна вода. С едно движение тя премахва грима, почиства и успокоява кожата.

Мицеларната вода като грижа

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Garnier (@garnier_bg)

 

Освен да почиства и освежава, мицеларната вода може да се грижи и за кожата. Garnier Skin Naturals Vitamin C например съчетава положителните качества на мицеларната вода и активното действие на витамин С, за който знаем, че възвръща блясъка, възстановява енергията на кожата и подобрява неравната ѝ текстура.

А едно от най-големите предимства на мицеларните води пред други почистващи продукти е, че са ефективни при всички типове кожа. Така че не се колебайте, а включете мицеларните води на Garnier в своята бюти рутина.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти