Създадено за Kolichka.bg

Защо спрях да пазарувам в супермаркет и започнах да го правя онлайн

a
Снимка: kolichka.bg

Дали обичам да пазарувам? Това изобщо не е валиден въпрос. Пазаруването вкъщи се пада на мен и не се оплаквам, защото обичам да пазарувам както за себе си, така и за всички останали в семейството ми. Ако имаше терапевтична група за такива като мен, наречена Анонимните шопингхолици, със сигурност щях да членувам в нея или дори щях да я основа.

Има обаче нещо, което със сигурност не обичам, и то е да се бутам в супермаркетите.

Защо всички пазаруваме в супермаркетите по едно и също време? Защо го правим?

Значи, тичам от работа, за да се набутам в супермаркет, в който са се набутали още двеста човека, след това започва едно разминаване и блъскане с тях, теглене или бутане на колички и кошници с колела, неволни удари по коленете, „Не гледате ли къде ходите??“, „Извинявайте! Много е тясно!“, пресягане през няколко глави за ейййй този пакет ръжен нарязан хляб, който е останал на последния и най-висок рафт!

А сега да си представим всичко това и с дете, което започва да тича като изпуснато, да пробива капачките на киселото мляко или  да вика ИСКАМ ВАФЛААААААА!!!

а
Снимка: iStock/Getty Images

Криво-ляво успявам да сложа каквото ми трябва в количката, удрям няколко човека с нея и  и се нареждам на опашка, дълга колкото Великата китайска стена.

Опашката се точи бавно, някой отпред няма дребни, ПОС-терминалът няма връзка и ето че най-накрая идва моят ред. Натъпквам всичко в огромна торба, мятам я на рамо и потеглям към вкъщи и тепърва започвам да готвя.

И така ден след ден. В един момент се отчаях и си казах – така няма да изкарам дълго. Тогава реших да пробвам нещо, за което само бях чувала, че други хора правят – онлайн пазаруване.

а
Снимка: iStock/Getty Images

Ама как така онлайн? Да си купувам чушки и кашкавал по интернет? От телефона си? Стига, бе, това не е възможно – това си казах първоначално и влязох в Kolichka.bg изпълнена с подозрения. Кой знае колко е сложно, какви уловки ме дебнат и въобще какво е това пазаруване, ако не се отъркаш в двеста човека и не си натовариш калните картофи в торбата сам. Говорех си така, докато разглеждах продуктите и малко по малко съмненията ме напускаха.

Kolichka.bg - Над 10 000 продукта на едно място, пред очите ти – от месо до салфетки, от зеленчуци до козметика. Доставка до вратата ми? И няма да мъкна торби всеки ден? Направо невероятно! При това в удобен за мен ден и час – седя си кротко вкъщи и пържолите сами пристигат. Ама това законно ли е?

a
Снимка: kolichka.bg

Престраших се и поръчах. Викам си - какво толкова може да стане? Най-много да не дойдат картофите. Обаче те дойдоха, при това в уречения час. Звънна на вратата любезен човек, връчи ми торбите и аз просто не мога да си намеря място от радост. Всичко точно такова, каквото съм го поръчала – навреме, за да го сготвя без нерви, и без някой да заспи, преди да е ял.

И оттогава пазарувам само така. Приключих с блъскането, тичането и мъкненето на торби. Сега имам повече време за други неща – да играя с детето, да ходя някъде или просто да стоя вкъщи и да блея. Освен това всеки път, щом вляза в сайта, нещо ме изненадва приятно – намалени цени, някаква промоция или нещо такова. Интересно ми е, удобно ми е, изгодно е, не се мъча, не се тормозя и най-важното – приятно ми е. Новата ми страст – пазаруването онлайн от Kolichka.bg, е моята реалност сега. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти