Защо се пристрастяваме към "Фейсбук"

Между два свята
Снимка: Getty/Guliver

Oще с включването на компютърa над 70% от потребителите в интернет в световен мащаб вече трескаво сърфират във "Фейсбук".

Проучване, проведено от шведски специалисти, показва, че най-голямата част от потребителите на най-голямата онлайн социална мрежа в света са ниско образовани и имат незадоволителни месечни доходи.

Именно тази група от хора са и най-податливи на пристрастяване към "Фейсбук". Скандинавските експерти са установили, че хората, които прекарват голяма част от времето си във въпросната социална мрежа се чувстват нещастни под една или друга форма в своя живот.

От всички анкетирани мъже и жени с профил във "Фейсбук" 85% от тях заявяват, че всеки ден проверяват какво се случва в него, а 50% допълват, че отварянето на онлайн профила им е първото нещо, което правят, щом включат своя компютър.

В изследването са участвали хиляда души между 18 и 73 години, които масово коментират, че се чувстват потиснати, ако постоянно не следят какво се случва във "Фейсбук".

Като цяло жените са по-активните потребители, а средно човек прекарва около 75 минути дневно в социалната мрежа.

Най-споделяното съдържание във "Фейсбук" е това, свързано с по-мащабна значимост, както и новини и събития, които са с положителен контекст. От другата страна на барикадата се озовават 38% от участниците в експеримента, които постоянно пишат и споделят негативни емоции и събития.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти