Защо по-умните хора са по-щастливи?

Защо по-умните хора са по-щастливи?
Снимка: Thinkstock

Според проучване, публикувано от Британското психологическо дружество, хората с по-висок коефициент на интелигентност се чувстват по-щастливи, когато са сами, отколкото в компания, пише в. "Метро".

Изследването обхванало 15 хиляди граждани на възраст от 18 до 28 години.

От него проличало, че по-умните британци изпитват по-малко удовлетворение от живота, когато встъпват в чести социални контакти с близки и приятели.

Те предпочитат да гледат филми в уединение, да четат книги или да се фокусират върху кариерата си. Това им доставя значително по-голямо удоволствие, отколкото шумните компании и нощните посещения на пъбове.

Някои от най-големите гении на човечеството са били известни с това, че са живели като единаци. Алберт Айнщайн обичаше да казва: "Монотонността и самотата на уединения живот стимулират креативността на ума".

Стивън Спилбърг, считан за един от най-заможните режисьори в Холивуд, също е известен със затворения си начин на живот. Той предпочита да гледа филми в частен киносалон, вместо да се явява под светлината на прожекторите.

Създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг беше описан във в. "Ню Йорк таймс" от Шерил Сандбърг като "срамежлив и интровертен".

Таблоидът заключава, че на умниците им отива да бъдат вълци-единаци.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти